Gaziantep Yeşil Şehir Eylem Planı’nın lansman ve kapanış toplantısı yapıldı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yönetici Direktörü Nandita Parshad, Gaziantep Yeşil Şehir Eylem Planı’nın (YŞEP) lansman toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in vizyoner bakış açısının Gaziantep’in Yeşil Şehir ilan edilmesinde önemli pay sahibi olduğunu söyledi.

Gaziantep Yeşil Şehir Eylem Planı’nın lansman ve kapanış toplantısı yapıldı
Yayınlama: 31.10.2023
0
A+
A-

Dünya Şehirler Günü’nde YŞEP’i tamamlamış Gaziantep’te olduğu için memnuniyetini dile getiren EBRD Yönetici Direktörü Nandita Parshad açılış konuşmasında, “Gaziantep’in 18 ay içerisinde şehri daha iyi inşa etmek için YŞEP’i tamamlamış olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Fatma Şahin’in vizyoner bakış açısı olması Gaziantep’in Yeşil Şehir olmasını kolaylaştırdı. Bu şehrin dirençli olduğunu biliyorum. YŞEP’in tamamlanması bugün bir başlangıçtır. Bu başlangıç birçok programın geliştirilmesine öncü olacak. Yeşil istihdam ve genç kadınlar için bu projelerin hayata geçirilmesi elzemdir.” diye konuştu.

''Bu bir ortaklık, bir paydaşlık''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında bu coğrafyada inanılan değerler doğrultusunda mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “Dünya Şehirler Günü’nde bu önemli planlamayı bitirmiş olmanın başlangıcıyla, huzuruyla, mutluluğuyla, gururuyla karşınızdayız. Bu bir ortaklık, bir paydaşlık. Torunlarımıza bırakacağımız dünya için çalışmak. Stresli olan dünyanın üzerindeki stresi almak ve koruyarak kullanmak. Yeşilliklerimizi yeşile boyamak. Mavilerimizi maviye boyamak. Günün sonunda da içinde yaşayan insanı mutlu etmek, huzurlu etmek, yaşam kalitesini artırmak için bir aradayız. Çok zor bir dönemden geçtik. Coğrafya karakterdir. Bizim bu zor coğrafyada çok çalışmaktan, inandığımız değerler doğrultusunda ekip olarak mücadele etmekten, vazgeçmeden yolumuza odaklanıp gitmekten başka çaremiz yok.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.