Pakistan Başbakanı Kakar: “Çin modernleşmesi tarihte eşi görülmemiş bir uygulama”

Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Çin tarzı modernleşmenin tarihte eşi görülmemiş bir uygulama olduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanı Kakar: “Çin modernleşmesi tarihte eşi görülmemiş bir uygulama”
Yayınlama: 13.11.2023
0
A+
A-

Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Çin tarzı modernleşmenin tarihte eşi görülmemiş bir uygulama olduğunu söyledi.

Kakar, geçtiğimiz günlerde Çin Medya Grubu’na bir röportaj verdi. Çin’de uygulanan reform ve dışa açılma politikasında kaydedilen başarıları takdirle değerlendiren Kakar, Çin tarzı modernleşmenin tarihte eşi görülmemiş bir uygulama olduğunu, insan tarihinde hiçbir toplumda bu kadar büyük atılımın kaydedildiğine şahit olmadıklarını belirtti.

Kısa süre önce başkent Beijing’de düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu’nun açılışına da katılan Kakar, Pakistan’ın Kuşak ve Yol Girişimi’nin (BRI) hayata geçmesi sürecinde önemli bir iş birliği ortağı haline gelmesini umduğunu ifade etti.

Kakar, “Bence BRI her bir ülke ve her bir halkı yakından ilgilendiriyor. Şu anda Pakistan’ın toplumsal yapısı, yönetimi ve kent planlaması büyük bir değişim geçirerek, 19. yüzyıldan kalma bir modelden çağdaş yaşam tarzına dönüşümü gerçekleştirmektedir. Bunu nasıl gerçekleştirebiliriz? Fırsat şu an bize yaklaşmaktadır. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ileri sürülen büyük fikir, bizi bu fırsatı yakalamaya davet etti. Biz de bu fırsatı değerlendirme konusunda kararlıyız.” dedi.

Bu yıl, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru’nun başlatılmasının 10. yıldönümüdür. 2022 sonu itibarıyla, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru Pakistan’a 25 milyar 400 milyon ABD doları tutarında doğrudan yatırım getirmenin yanı sıra, Pakistan’da 155 bin istihdam fırsatı yaratarak ekonomik ve sosyal gelişmeye büyük ivme kazandırdı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Kakar, “Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru’nun birinci aşamasındaki inşa projeleri başarıyla tamamlandı. Ülkemizde halkın yaşam koşulları iyileşmeye devam ediyor. Koridorun ikinci aşamasındaki projelerin de Pakistan’da halkın yaşamı, istihdam durumu ve altyapılar üzerinde daha derin etkiler bırakcağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.