Öztrak: ”Saray milletin sesini duymuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, fahiş fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak: ”Saray milletin sesini duymuyor”
Yayınlama: 27.11.2023
2
A+
A-

Öztrak, OECD gibi üyesi olunan uluslararası kuruluşlara göre Türkiye’nin 2015’ten bu yana kira artışlarında rekorlar kırdığını, diğer ülkelere açık ara fark atmış durumda olduğunu savunarak, “Saray’ın, ‘faiz sebep enflasyon netice’ diyerek seçim öncesinde uyguladığı irrasyonel politikaların sonuçlarından biri de fahiş kira artışları… Şimdi sorumluluktan kaçmak için yine gerçek ötesi popülist siyasetin daniskasını yapıyor.” dedi.

Kira sorununun bir ilçedeki, bir kasabadaki, tek bir kişinin sorunu olmadığını belirten Öztrak, “Erdoğan’ın hataları nedeniyle ülkenin tamamına yayılmış bir barınma krizi. Ev sahibi-kiracı kavgaları ayyuka çıktı, insanlar birbirinin canına kıyıyor. Saray ise vatandaşa dürbünün tersiyle bakıyor. Milletin sesini duymuyor, halini görmüyor.” ifadelerini kullandı.

Öztrak, milletin unutulduğunu iddia ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu kriz; Olanın bitenin farkında değilmiş gibi davranarak, işi belediyelere havale ederek, tek bir kişiye TOKİ’den ev bularak ya da ‘Her şeyi devletten beklemeyin’ diyerek çözülmez. Çözüm; ekonomide ve fiyatlarda istikrarı sağlamaktır. Bu da kaybedilen güvenin yeniden tesis edilmesiyle olur. Ancak Sarayın böyle bir niyeti yok.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.