Öztrak: “Eylemsiz öngörü hayal, öngörüsüz eylem kabustur”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Eylemsiz öngörü hayal, öngörüsüz eylem kabustur.” dedi.

Öztrak: “Eylemsiz öngörü hayal, öngörüsüz eylem kabustur”
Yayınlama: 19.09.2023
0
A+
A-

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ziyaretine ilişkin “Zamlar zulüm olmuş milletin sırtına biniyor, bu mümbit topraklarda, yokluğu geçtik açlık konuşuluyor, bu tablonun sorumlusu Erdoğan, Amerikalılara başarı hikayeleri anlatıyor.” ifadesini kullandı.

Öztrak’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Erdoğan; seçimden önce “2023’te enflasyon yüzde 20’ler seviyesinde olacak. Hesabınızı buna göre yapın” dedi. Her fırsatta ‘enflasyonu tek haneye indirme’ sözü verdi. Ama altında imzası olan, daha mürekkebi kurumamış son OVP’de ‘Bu yıl enflasyon yüzde 65 olacak’ yazıyor. Erdoğan’ın hatalı politikaları nedeniyle; Türkiye, yıllık enflasyonda dünyada ilk beşte. Geçtiğimiz ay, ülkemizdeki bir aylık enflasyon, dünyada 133 ülkenin bir yıllık enflasyonunda daha yüksek çıktı. Ülkeyi bu hale getiren Erdoğan, ABD’de çıkmış ‘İnanıyorum ki enflasyonla mücadelede yıl sonu, bilemedin yılın başında başarıya ulaşacağız’ diyor. Zamlar zulüm olmuş milletin sırtına biniyor, bu mümbit topraklarda, yokluğu geçtik açlık konuşuluyor, bu tablonun sorumlusu Erdoğan, Amerikalılara başarı hikayeleri anlatıyor. Ne demiştik? Eylemsiz öngörü hayal, öngörüsüz eylem kabustur.”

Öztrak: “Eylemsiz öngörü hayal, öngörüsüz eylem kabustur”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.