Özgür tatil planıyla gezginler kendi rotasını belirliyor

Farklı ülke kültürlerini deneyimlemek isteyenler, turizm acentelerinin sunduğu her şey dahil tur paketlerini tercih edebiliyor. Acentelerin sunduğu paketlerde, turun kapsamı şirketler tarafından belirleniyor ve program dışına çıkılmıyor. Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirket, gezginlere esnek ve özgür seyahat mottosuyla yenilikçi çözümler sunuyor

Özgür tatil planıyla gezginler kendi rotasını belirliyor
Yayınlama: 04.06.2024
1
A+
A-

 Dünyanın farklı ülkelerindeki hayatları, kültürleri, tarihi dokuları ziyaret etmek isteyenler, tatil planı yaparken turizm acentelerinin sunduğu her şey dahil paket programları seçebiliyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin turizm geliri 2024’ün ilk çeyreğinde 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar oldu. Gelirin 1 milyar 9 milyon 174 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Türkiye turizmine katkıda bulunmayı öncelikli hedefleri arasında tutan MegaPass’ın kurucu ortağı Deniz Erönal, turizm anlayışının her geçen gün güncellendiğini belirterek özgür tatil planları için geliştirdikleri seyahat paketlerini anlattı.

Türkiye’den Almanya’ya göç etmek isteyenlere danışmanlık ve destek amacıyla 65 yıl önce kurulduklarını dile getiren Deniz Erönal, “Gelişen teknolojiyle biz de dönüştük ve turizm acenteliği yapmaya başladık. Güvenli turizm, kaliteli hizmet anlayışıyla Türkiye’de 5 farklı bölgede turizm profesyonelleri ile ofislerimizi açtık. 2020’li yıllarda turizm anlayışının değişmesi ve gelişmesiyle birlikte ülkemizi tercih eden turistlere her şey dahil turların yanı sıra, özgür tatil planları sunmak için seyahat paketlerimizi geliştirdik. Şehir turları, transfer, rehberlik hizmetleri, aktiviteler ve birçok seyahat paketimizle her kesime hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

“Müşterilerimizin müze ve tarihi yerlere girişlerde geçiş üstünlüğü oluyor”

Kaliteli hizmet sunmak ve özgür tatil planları için seçmeli tur paketlerinin yer aldığı internet sitesini üç ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten MegaPass’ın kurucu ortağı Deniz Erönal, “Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra, seçilen paketlerin QR biletleri gezi tarihinde kullanılmak üzere müşteri hizmetlerimiz tarafından paylaşılıyor. Seyahatini kendi planlayan müşterilerimiz, rotasını da kendi belirliyor. Müze ve tarihi yapıların işletmeleriyle gerçekleştirdiğimiz özel anlaşmalar sayesinde QR kodunu kullanan gezginler geçiş üstünlüğüne sahip oluyor ve girişlerde sıra beklemiyor. Ayrıca sesli rehberlerimizle gezileri daha zengin ve bilgilendirici hale getiriyoruz. Turlarla ilgili müşteri hizmetlerimiz 7/24 destek hizmeti sağlıyor. Satın alınan turlarda son 24 saat öncesine kadar da iade kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Uygulama öncesinde 20 farklı ülkede anket yaptık”

Turizm deneyimlerine dayanarak özgür tatil planı yapan turistlere sunmak üzere 2022’nin ocak ayında bir proje tasarladıklarını söyleyen Deniz Erönal, “2025’te 50 ülkede hizmet vermek üzere yola çıktık. Uygulamanın turizm faaliyetlerine hangi ülkelerde başlayacağını planlarken, özgürce gezmek isteyen turistlerin tercih ettikleri ülkeler için yaptığımız turizm araştırmaları ve 20 farklı ülkede gerçekleştirdiğimiz anketlere dayanarak, en çok ziyaret edilen Türkiye, Portekiz, Polonya ve Dubai’de faaliyetlere başlamamız gerektiğine karar verdik” ifadelerini kullandı.

“Satışa çıktığımız ilk 24 saatte 80 yabancı turist özgür seyahat planı yaptı”

MegaPass’ın ortağı Deniz Erönal sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de İstanbul, Antalya ve Kapadokya, Portekiz’de Lizbon ve Porto, Polonya’da Krakow ve Varşova’nın yanı sıra Dubai’de sunulacak paketlerimizin içerikleri hazır. Geçtiğimiz Kasım ayında müşterilerimizin hizmetine sunarak satışlara başladık. İlk 24 saat içinde 80 yabancı turist özgür tatil planını yaptı. Bu ilk satış heyecanını ve tercih edilmenin getirdiği mutluluğu tarif etmek gerçekten imkansız. Faaliyetlerimizi en üst seviyeye çıkararak İstanbul’da yılda 500 bin turiste hizmet vermeyi hedefliyoruz.”

Özgür tatil planıyla gezginler kendi rotasını belirliyor

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.