Özel’den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Muhsin Şentürk’e yönelik açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk’ün atanmasına yönelik “Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, sizin anayasa ihlalindeki ısrarınız sürüyor demektir.” dedi.

Özel’den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Muhsin Şentürk’e yönelik açıklama
Yayınlama: 16.05.2024
0
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.  Ziyaret sonrası iki lider ortak açıklama yaptı.

Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada Dervişoğlu, “Duyarlılıklarımızı ve farklılıklarımızı muhafaza edeceğiz. Biz bir başlangıç değil birliktelik arayışındayız. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Özel'in konuşmasından bazı satır başalrı şöyle:

“İYİ parti ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilişkisi hep karşılıklı nezaket içerisinde ilerledi. Sayın genel başkanla daha önce de grup başkan vekilliği görevinde bulunmuştuk. Dervişoğlu ile birlikte yeniden yollarımızın kesişmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Bundan sonra grubu bulunan iki siyasi parti olarak illişkimizi sürdüreceğiz. Temel mottomuz muhalefete muhalefet etmek değil iktidara muhalefet etmektir. Halkın yararına olan her konuda birlikte olacağız.”

Soru cevaplar

Yargıtay ve emniyet sorusu

Dervişoğlu: “Muhalefet partileri bu konuda yeterli bilgiye sahip değil. Önemli sorulara ayak üstü evap vermekten azami uzak dururum. Böyle bir atama bizim açımızdan sürpriz olma özelliği taşımıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Hükümeti ve onun başındaki zatı bu konulara özen göstermeye davet ediyorum.”

Özel: “AK Parti ve MHP arasında yaşanan meselenin kendisi ne ise bir gerilim mi bir pazarlık mı bir karşılıklı restleşmemi. Bu bir fillerin boğuşması ama altta adaletin ezilmesi, anaların evlatların ezilmesiyle sonuçlanıyor.

Bugün Ayşe Ateş'in yüreğindeki yangın, Sinan Ateş’in evlatlarının babalarının kaybettikleri sürece ilişkin adalet beklentileri bir takım kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler, üstü kapalı yapılan beyanlarla iyice kriminal bir hikayenin sanki buzdağının görünen kısmını görüyormuşuz izlemini her geçen gün kuvvetlendiriyor.

Mevcut anayasaya uymamanın baş kahramanı en çok oyu da almadığı halde dün gece yarısı atıyorsunuz. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız demek ki sizin mevcut anayasayı  ihlalde ısrarınız sürüyor demektir.

Yani İtalyan mafya filmi mi izliyor Türkiye yoksa  adalet, siyaset, emniyet üçgeninde yaşanan birşeylerimi izliyor belli değil. Herkes aklını başına alsın. Bu ülkede beraber huzur içinde yaşayacaksak insanların adalete güven duymaları lazım. Türkiye’de adalete güven yüzde 20’nin altındadır.”

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.