Özel, vatandaşları Büyük Emekli Mitingi’ne davet etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Toplantısı’nda vatandaşları Ankara’da yapılacak olan Büyük Emekli Mitingi’ne çağırdı.

Özel, vatandaşları Büyük Emekli Mitingi’ne davet etti
Yayınlama: 07.05.2024
3
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün gerçekleştirdiği CHP Grup Toplantısı'nda emekliler ve emekli maaşıyla ilgili açıklama yaptı.

Yüksek enflasyonun 4 ayda maaşları eritip kuşa çevirdiğini belirten Özel, “Dar gelirlinin, emeklinin, asgari ücretlinin, enflasyonu körüklediği zannı, temelsiz bir zandır. Bir hedef saptırmadır. Kemeri hep yoksullara sıktırmaktır” dedi.

Özgür Özel, yılbaşında 17 bin 2 TL olan asgari ücretin şu ana kadar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 18 yıprandığını ve 3 bin 182 lirasının buhar olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Özel, enflasyon ve emekli maaşıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Emekli maaşı, Aralık sonunda 1 Ocak’taki 10 bin TL, bin 872 TL kaybetti. Yani bugünkü 10 bin TL, o günkü 8 bin 200 TL oldu. Ve artık eğer enflasyon düzeltmesi yapılsa, asgari ücretin bugün 21 bin 800 TL olması lazım.”

Emeklilerin bu vatan için yıllarca alın teri döktüğünü ve emeklerini esirgemediklerini vurgulayan Özgür Özel, 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da düzenlenecek 'Büyük Emekli Mitingi'ne vatandaşları davet etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.