Özdağ: “Türkiye, savaşın bir an önce sona ermesini sağlayacak temaslar yapmalı”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hamas İsrail çatışmasında Türkiye’nin savaşın bir an önce sona ermesini sağlayacak temaslarda bulunması gerektiğini söyledi.

Özdağ: “Türkiye, savaşın bir an önce sona ermesini sağlayacak temaslar yapmalı”
Yayınlama: 08.10.2023
1
A+
A-

Ümit Özdağ, bağımsız Filistin devleti kurulmadan ve bağımsız Filistin devleti İsrail’in yaşam hakkını kabul etmeden Ortadoğu’ya barış gelmeyeceğini kaydetti.

Özdağ, Ortadoğu’da savaş durumunun sadece İsrail-Filistin alanını değil bütün dünyayı olumsuz şekilde etkilediğini belirterek ''Son Hamas-İsrail savaşında Türkiye’nin yapması gereken savaşın bir an önce sona ermesini sağlayacak temaslar yapmaktır. Tarafların Cenevre konvansiyonuna  uygun hareket etmeleri öğütlenmelidir. AK Parti hükümeti, savaşın bölge güçleri ve dış güçler tarafından Türkiye’ye emrivakiler yapılacak şekilde istismar edilmesini kararlı mesajlar ile engellemelidir. Türkiye içinde provoke edilmeye uygun aşağıdaki görüntülerde izlediğimize benzer Suriyeli-Afgan siyasi gösterileri kararlılıkla engellenmelidir. Olayların kontrol dışına çıkma potansiyeli gözönünden tutularak özellikle İdlib’ten Türkiye’ye bir yeni göç akımına karşı en sert önlemler kararlılıkla alınmalıdır.”ifadelerine yer verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.