Özdağ: “Kilis, 2011’den bu yana gerçekleşen göçün baskısı altında ezilen bir kentimiz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kilis’te basın toplantısı düzenledi.

Özdağ: “Kilis, 2011’den bu yana gerçekleşen göçün baskısı altında ezilen bir kentimiz”
Yayınlama: 19.01.2024
0
A+
A-

Kilis’e en fazla gelen siyasi parti olduklarını belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “Kilis konusunda, Kilis’in dertlerini, meselelerini Türk siyasetine taşıyan Türkiye’nin gündemine taşıyan tek parti vardır: Zafer Partisi. Zafer Partisi Kilis’te yeni il başkanı yeni teşkilatı ile seçim sonrasında büyük bir atılım içerisine girmişti. Bu atılımın sonuçlarını inşallah Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerde çok somut bir şekilde göreceğiz. Ben de Kilis’e seçimlerden önce bir ikince kez geleceğim. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde açıklayacağımız adayımız ile birlikte sahada olacağım. Kilis, 2011’den bu yana gerçekleşen göçün baskısı altında ezilen bir kentimiz. Sadece göç Kilis’i ezmiyor aynı zamanda iktidarın yarattığı korku iklimi de Kilis’i eziyor. Kilis, bir Türkmen kenti karakterini yitirip bir Suriye kenti olmaya doğru hızla ilerlemektedir. Kilislilerin artık itirazlarını yükseltmelerinin vakti gelmiştir. Bugün itiraz etmezseniz yarın itiraz edebileceğiniz bir ortamın kalmayabileceğini anlamak durumda olmalıdırlar. Kilis’in başına bu gelmemelidir.” diye konuştu.

Kilis’in eskiden Gaziantep’in parçası olduğuna değinen Özdağ  “Gaziantep harbi aynı zamanda Kilis muharebeleridir. Gaziantep’in gazilik unvanı aynı zamanda Kilis’in de gazilik unvanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da kendiliğinden örgütlenen direnişi ilk tespit ettiği yerdir. Kilislilerin de bu tarihi mirasa sahip çıkacak şekilde durmaları ve direnmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu seçimler bu duruşu göstermek için önemli bir fırsattır. Zafer Partisi, Kilis’in meselelerine en fazla eğilen, onları en çok gündemde tutan, Kilislilerin dertlerini Türk kamuoyunun gündemine tekrar ve tekrar taşıyan parti olarak eğer Kilisliler bu Mart seçimlerinde Zafer Partisi’ni destekler ve Zafer Partisi’nin adayını belediye başkanı olarak seçerlerse hayatlarında köklü değişimler olacağını bilmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Kilis Belediye Başkan adayının kazanırsa yapacağı vaatleri duyuran Özdağ, şu ifadelere er verdi:

“Belediyenin kaynaklarından bundan sonra sığınmacılara para aktarmayı durdurmak olacaktır. Kilis Belediye Başkanı Zafer Partili sığınmacıların ruhsatsız açmış olduğu iş yerlerini kapatacaktır. Ruhsatsız hiçbir çalışmaya izin vermeyecektir. Kilis’te ticarette Kilislilerin önceliğini olması kaçınılmazdır. Ülkesine dönmek isteyen sığınmacılara da belediyenin imkanları nispetinde yardımcı olacaktır. Gettolaşmayı engellemek için belediyenin imkanları dahilinde büyük bir çalışma yürütülecektir. Zafer Partisi Belediye Başkanı uyuşturucuyla mücadele için büyük bir spor hamlesi gerçekleştirecek. Gençlikle uyuşturucu arasına spor duvarını örecektir. Kilis’in her yerinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, kapalı spor alanları kurularak istihdam edilmeyen öğretmelerin belediyede istihdam edilmesi sağlanıp gençlerimizin spora yönelmesi teşvik edilecek. Uyuşturucu ile gençlik arasına yeni bir spor bağı oluşturulacaktır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.