Osmangazi’de Dünya Çevre Günü kutlandı

Osmangazi Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi.

Osmangazi’de Dünya Çevre Günü kutlandı
Yayınlama: 05.06.2024
1
A+
A-

Macera Bursa’da düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğine Osmangazi’de eğitim gören öğrenciler geri dönüştürülebilir malzemelerden yaptığı eserlerle katıldı.

Bugün atılacak adımların yeni dünyayı şekillendireceğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, “Osmangazi Belediyesi olarak çevre bilincini arttırmak ve doğal kaynakların korunması için Belediye Başkanımız Sayın Erkan Aydın’ın önderliğinde kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu çabaların sadece bizim gayretimizle sınırlı olmadığını hepimizi bu gezegende yaşamın sürdürebilirliği için bir sorumluluk almamız gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda en etkili bir örnek vermek gerekirse bugün 1 ton kağıdın dönüşebilirliği için 17 tane yetişmiş çam ağacının kesilmesine ihtiyaç vardır. Biz duyarlı davranarak 17 tane yetişmiş çam ağacının kesilmesini önlemiş oluyoruz.” dedi.

Osmangazi’de Dünya Çevre Günü kutlandı

Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün geri dönüşümde 136 mahalledeki 8 bin 202 sokakta, 45 personel ve 20 araçla 24 saat hizmet verdiğini belirten Yıldızhan, “Bunun amacı israfı önlemek ve doğal kaynakların korunması için mücadele etmektir. Amacımız sadece yaşanılabilir bir Osmangazi değil yaşanılabilir bir Bursa ve dünya hedefliyoruz. Çevremizi korumak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bizim bugün atacağımız bu adımlar yeni dünyayı şekillendirecektir. Bu yolda birlikte yürüdüğümüzde büyük başarılar elde edeceğiz” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.