Orkid, Hatay’da Suna’nın Kızları Çocuk Yaşam Merkezi’nin ana destekçisi

Yaşamın birçok alanında kadınların hayatını kolaylaştırmaya ve onları desteklemeye odaklanan Orkid, Suna’nın Kızları iş birliğiyle deprem bölgesindeki kız çocuklar için harekete geçti. Marka, Hatay- Antakya’da yer alan Koç Topluluğu Umut Kent içerisinde Suna’nın Kızları tarafından kurulan Çocuk Yaşam Merkezi’nin kurulum maliyetini üstlenerek ana destekçisi oldu.

Orkid, Hatay’da Suna’nın Kızları Çocuk Yaşam Merkezi’nin ana destekçisi
Yayınlama: 18.09.2023
6
A+
A-

Yaşamın birçok alanında kadınların hayatını kolaylaştırmaya ve onları desteklemeye odaklanan Orkid, Suna’nın Kızları iş birliğiyle deprem bölgesindeki kız çocuklar için harekete geçti. Marka, bölgedeki kız çocukların hijyenik ortamlara daha rahat ulaşabilmesi, gerekli hijyenik ped desteğini alabilmesi ve öğrencilere gerekli eğitimin verilmesi için Hatay- Antakya’da yer alan Koç Topluluğu Umut Kent içerisinde Suna’nın Kızları tarafından kurulan Çocuk Yaşam Merkezi’nin kurulum maliyetini üstlenerek ana destekçisi oldu. Orkid ayrıca bölgeye hijyenik ped desteğinde de bulundu.

P&G’nin lider kadın bakım markası Orkid, 40 yılı aşkın bir süredir tüm kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyor ve onları her alanda destekliyor. Spor ve eğitim ekseninde çeşitli projeler hayata geçiren marka, şimdi de deprem bölgesinde attığı adımlarla bölgede bulunan kadınların destekçisi oluyor.

11 ili etkileyen depremlerin ardından sağlık ve hijyen ihtiyacı için bölgeye destek veren Orkid, depremden etkilenen bölgelerde çocukların gelişimleri için güvenli ve destekleyici alanlar kurmaya, kız çocuklarının ihtiyaçlarına destek olmaya odaklanan Suna’nın Kızları ile bir iş birliğine başladı. Orkid, bölgede kız çocuklarının özgün ihtiyaçları başta olmak üzere 12- 18 yaş aralığında tüm çocukların ihtiyaçlarının gözetilmesi amacıyla Hatay’daki Koç Topluluğu Umut Kent’te kurulmuş olan Çocuk Yaşam Merkezi’nin kurulum maliyetini üstlenerek ana destekçisi oldu. Orkid bu desteğine ek, depremden etkilenen tüm bölgelerde kurulan Çocuk Yaşam Merkezleri’nde kız çocukların bir yıllık hijyenik ped ihtiyaçlarını da karşıladı.

Orkid, Hatay’da Suna’nın Kızları Çocuk Yaşam Merkezi’nin ana destekçisi

“Hatay’a Sürdürülebilir Destek”

Suna’nın Kızları iş birliği ile Hatay’a kazandırılan Hijyen Kabini ve hayata geçirilen desteklerle ilgili konuşan P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya CMO ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak, “Odağımız her zaman kadınların yanında durmak ve ihtiyaçlarına cevap vermek.  Bu doğrultuda, 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen deprem afetinin ardından bölgelerdeki hijyen ihtiyacı konusunda çalışmalarımıza başladık. İlk günden itibaren bölgelere seyyar tuvaletler ve ürünlerimizle destek verdik. Desteklerimizi sürdürülebilir kılmak için Umut Evi hareketini başlattık. Böylece hem markalarımızın kendi inisiyatifleriyle hem de bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının projelerini destekleyerek umut hareketini genişletmeye odaklandık. Bu noktada Suna’nın Kızları ile yollarımız kesişti. Onlar da tıpkı Orkid’in marka vizyonunda olduğu gibi kız çocuklarının özgün ihtiyaçlarını gözeten ve tüm çocukların hizmetlere erişmesini kolaylaştırma hedefiyle bölgede çalışmalara başlamıştı. Bu hedef çerçevesinde Suna’nın Kızları’nın Hatay’da Koç Topluluğu Umut Kent içerisinde kurduğu Çocuk Yaşam Merkezi’nin kurulum maliyetini üstlenerek ana destekçisi olduk. Çocuk Yaşam Merkezi’nin çocuklar için destekleyici ve güvenli atölye çalışmalarına ve genel işleyişine verdiğimiz desteğin yanı sıra her gün yaklaşık 30 kız çocuğunun kullandığı Çocuk Yaşam Merkezi’nde bulunan hijyen noktalarına ped ve atık kutuları yerleştirdik, yenilemeler yaptık. Attığımız adımlarla orada bulunan kız çocuklarının en temel ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde özgüvenli nesiller yetiştirmek için Orkid olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Orkid, Hatay’da Suna’nın Kızları Çocuk Yaşam Merkezi’nin ana destekçisi

Suna’nın Kızları Genel Koordinatörü Burcu Gündüz Maşalacı, “Suna’nın Kızları olarak kız çocukların özgün ihtiyaçlarını odağımıza alarak stratejilerimizi geliştiriyor ve uygulamalarımızı da yine bu yaklaşımı benimseyerek gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, özellikle de 12-18 yaş aralığındaki kız çocukların özgün ihtiyaçlarını gözeten imkanların çok sınırlı olduğu geçici barınma alanlarında kurduğumuz Çocuk Yaşam Merkezlerimizde kız çocukların ve kadınların ihtiyaçlarına yönelik çalışan bir marka ile iş birliği yapıyor olmak çok değerli. Orkid ile gerçekleştirmiş olduğumuz iş birliğimizin çocuk güvenliği ve çocuk katılımı temelinde mekânların, kız çocuklar için kız çocuklarla birlikte nasıl geliştirilebileceği üzerine düşünme, tasarlama ve uygulama için iyi bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.

Bu iş birliği sayesinde ortak bir amaç için özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının hem bir arada hem de koordineli şekilde çalışma imkanı bulduğunu görmek de kolektif etki yaklaşımının öneminin bir kez daha altını çiziyor. Orkid ile olan iş birliğimizin sürdürülebilir olacağını bilmek bu anlamda da çok kıymetli.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.