Orhangazi’de Dünya Gıda Günü dolayısıyla panel düzenlendi

Orhangazi Belediyesi, 16 Ekim Dünya Gıda Gününü kutlamak amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile bir panel düzenledi.

Orhangazi’de Dünya Gıda Günü dolayısıyla panel düzenlendi
Yayınlama: 16.10.2023
1
A+
A-

Panel, Kültür ve Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi ve “2023 yılı için Su Hayattır, Su Gıdadır, Kimseyi Geride Bırakmayın” teması üzerine odaklandı. Panelin moderatörlüğünü Orhangazi Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi çalışanlarından Yusuf İşler üstlendi.

Panele, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Çınar, Gıda Mühendisi Ahmet Furkan Genç ve İlçe Sağlık Müdürlüğü uzmanlarından Diyetisyen Fatma Yurtseven konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, Alitekin İlkokulu'nun dördüncü ve beşinci sınıf öğrencileri de panele konuk oldu. Panelin ardından minik öğrencilere kalem ve sağlıklı beslenmeyi temsil eden meyve paketi ikram edildi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, panelle ilgili yaptığı açıklamada, gıdanın ve suyun her zaman önemli olduğunu belirterek, özellikle son yıllarda bu önemin daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Aydın, “Bizlere büyüklerimiz tarafından çocukluğumuzdan itibaren öğretilen 'Su boşa akıtılmaz, gıda çöpe atılmaz' öğretisinin hayat felsefesi olarak görüldüğünü ve büyüklerimizin söylediklerinin ne kadar doğru olduğunu şimdi daha iyi anladığımızı.” dedi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.