Öncü: “Gayrimenkul yatırımları hem karlı, hem de risk barındırmıyor”

Durağan giden konut sektörünü değerlendiren Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, banka faizlerinin yüksek olması nedeniyle konut yatırımcılarının tasarruflarını faizde değerlendirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Öncü: “Gayrimenkul yatırımları hem karlı, hem de risk barındırmıyor”
Yayınlama: 24.10.2023
0
A+
A-

Öncü, yeni konut almak isteyenlerin uzun vadeli kredi bulmakta zorlandığı için taleplerde genel bir düşüş söz konusu olduğunu dile getirerek, gayrimenkulün orta ve uzun vadede banka faizlerinin ve diğer yatırım araçlarının üzerinde getirisi olduğunu ve risk unsuru barındırmadığına dikkat çekti.

İzmir'in artan nüfusu ve aldığı nitelikli göçle birlikte konut ihtiyacının de sürdüğünü kaydeden Barış Öncü, ulaşım, eğitim, ticaret ve sosyal avantajları nedeniyle Çiğli – Menemen aksındaki arsa ve konutların gederek değer kazandığını vurguladı.

Öncü, İzmir'in deprem gerçeğiyle yüz yüze olduğunu belirterek, yıllardır edindikleri teknik deneyim ve mühendis kadrosuyla birlikte Sirius Florida projesini sağlam temeller üstünde yükselttiklerini söyledi.

Çiğli Yakakent’teki Sirius Florida projesinin sağlamlığı kadar mimari özellikleri ve sosyal donatılarıyla da beğenildiğini ifade eden Öncü, şehir içi, şehir dışı ve hatta yurtdışından yatırımcıların ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti.

Öncü, Sirius Florida'nın örnek dairesini Kasım ayında beğeniye sunacaklarını hatırlatarak, peşin alımda yüzde 20 indirim veya yüzde 50'si peşin, kalanı da sıfır faizle, vade farksız 15 ay taksitli bir kampanyayı da yıl sonuna kadar uygulayacaklarını sözlerine ekledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.