OKX, 17. Rezerv Kanıtı (PoR) Raporunu yayımladı

OKX, rezervlerinde 22.1 milyar USD değerinde ana varlık bulunduğunu gösteren üst üste 17. Rezerv Kanıtı (PoR) Raporunu yayımladı

OKX,  17. Rezerv Kanıtı (PoR) Raporunu yayımladı
Yayınlama: 28.03.2024
0
A+
A-

Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan teknoloji şirketi ve kripto borsası OKX, bugün yayımladığı son Rezerv Kanıtı (PoR) raporuna göre kullanıcı varlıklarının rezervlerinde 22.1 milyar USD değerinde ana varlık bulundurduğunu duyurdu.

Borsanın üst üste 17. Rezerv Kanıtı (PoR) raporu, OKX’te en fazla işlem gören BTC, ETH, USDT, USDC, XRP, DOGE, SOL, OKB, APT, DOT, ELF, EOS, ETC, FIL, LINK, LTC, OKT, PEOPLE, TON, TRX, UNI ve BCH olmak üzere 22 varlığın rezerv oranlarına ilişkin kapsamlı veriler sunuyor. Önceki raporların istikrarını sürdüren OKX’in son aylık PoR raporu, tüm bu varlıklar için yüzde100’ün üzerinde bir rezerv oranının 17. kez korunarak kullanıcı varlıklarının 1:1 oranında rezervlerinin tutulduğunu ortaya koydu.

OKX’in bu ana varlıklar için mevcut rezerv oranları şu şekilde:

BTC: Yüzde 102

ETH: Yüzde 104

USDT: Yüzde 106

USDC: Yüzde 110

OKX’in Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Yöneticisi Lennix Lai şu açıklamalarda bulundu:

“Üst üste 17. PoR raporumuz, kripto ekosisteminde standartları yükseltme ve şeffaflık taahhüdümüze sadık kaldığımızı göstermektedir. Kripto varlıklar küresel ölçekte daha fazla benimsendikçe, şeffaflığı artırmayı ve standartları yükseltmeyi amaçlayan PoR gibi mekanizmaların, sonraki kullanıcı dalgasını kazanmada kritik bir rol oynayacağına inanıyoruz. OKX olarak, kullanıcılarımızın yeni finansal ortamda yönlerini kolayca bulmaları için onlara sağlam araçlar sağlamak adına çalışmaya devam edeceğiz.”

Rezerv Kanıtı programının başlangıcından bu yana, kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak PoR raporlarında çeşitli güncellemeler ve iyileştirmeler yapmış olan OKX, blok zinciri uzmanı Nic Carter tarafından büyük borsalar arasında en yüksek kalite puanına da layık görülmüştü. 2023 yılında Sıfır Bilgi Ölçeklenebilir Şeffaf Bilgi Argümanı (zk-STARK) teknolojisinin PoR sürecine entegre edilmesinden bu yana kullanıcılar, gizlilikten ödün vermeden, varlıkları için OKX’in 1:1 oranında tam rezerv bulundurduğunu teyit ederek OKX’in ödeme gücünü bağımsız olarak doğrulayabiliyorlar.

Kullanıcılar OKX’in web sitesinden son Rezerv Kanıtı raporunu görüntüleyebilirler.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.