Nilüfer Belediyesi, Korolar Maratonu’na ev sahipliği yapıyor

Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından koroların katıldığı Korolar Maratonu’na ev sahipliği yapıyor. Koro Kültürü Derneği tarafından düzenlenen, Korolar Maratonu’nun açılışı Merinos AKKM’de düzenlenen özel konserle yapıldı.

Nilüfer Belediyesi, Korolar Maratonu’na ev sahipliği yapıyor
Yayınlama: 14.10.2023
2
A+
A-

29 koronun konser vereceği dev organizasyonun görkemli açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, eşi Zeynep Terzioğlu Erdem, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Sibel Özer, Remzi Çınar ve çok sayıda müzik tutkunu katıldı.

Gecede, Cumhuriyet tarihinin en güzel marşları olarak yer etmiş eserlerin yanı sıra 100. yıl için özel bestelenmiş marşlar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki büyük orkestra ve koro tarafından seslendirildi. Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem ve Nilüfer Çoksesli Korosu Şefi Zeynep Göknur Yıldız’ın da yer aldığı gecede izleyiciler arasında yer alan korolar da, konserin bazı kısımlarında sürpriz yaparak marşlara eşlik etti. Nilüfer Çoksesli Koro, Nilüfer Gençlik Korosu, Jazzberry Tunes, Atatürk Korosu, Alegria Korosu, Sirene, Fermata, Yeditepe Çoksesli Korosu ve Eskişehir Polifonik Korosu sergilediği performansla renk katarken, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konser sonunda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında dev organizasyona  ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Tüm Bursalılar’ı Korolar Maratonu etkinliğine katılmaya davet eden Başkan Turgay Erdem, “Öncelikle bize yaşattıkları bu güzel gece için Bursa Devlet Senfoni Orkestrası’na, Devlet Çoksesli Korosu’na ve farklı illerinden gelerek bu geceki müzik ziyafetine renk katan korolara çok teşekkür ediyorum. Bu maraton 2 gün boyunca 29 koronun sergileyeceği performansların yanı sıra çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarıyla devam edecek. Bursalıları bu keyifli maratona katılmaya davet ediyorum. Ayrıca bu organizasyonda önemli rol üstlenen Nilüfer Çoksesli Korosu’na ve bu maratonun asıl sahibi Koro Kültürü Derneği’ne de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Cumhuriyet bir anlamda çokseslilik demek” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Erdem, “Böylesine büyük orkestralar ve çok sesli korolar bana her zaman demokrasi kavramını ve Cumhuriyet’i çağrıştırır. Pek çok farklı enstrüman, farklı tonlar, farklı sesler ama doğru bir yönetimle ortaya çıkan muhteşem bir ahenk. Tıpkı bu gece olduğu gibi. Farklılıkların uyumundan doğan bir güzellik. Tıpkı bütün farklılıklarına rağmen Cumhuriyet çatısı altında bir araya gelen Anadolu halkı gibi. Atatürk’ün yönettiği bu orkestra tam 100 yıldır kendi şarkısını söylüyor. Bu şarkı hiç bitmesin diyoruz. Çokseslilik iyidir. Seslerimiz hiç susmasın, renklerimiz hiç solmasın. Cumhuriyetimize nice 100 yıllar diliyorum” diye konuştu.

14 ve 15 Ekim 2023 tarihlerinde devam edecek olan Korolar Maratonu’nda Türkiye’nin farklı illerden korolar performanslarını sergileyecek. Koro müziği alanında çok sayıda söyleşi ve atölye çalışmalarının da yapılacağı Korolar Maratonu kapsamında Barbershop İstanbul ve maratona ev sahipliği yapan Nilüfer Çoksesli Koro ile Acapella Boğaziçi de gala konserleri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.