Netanyahu’nun en büyük rakibinden Eylül’de erken seçim çağrısı

Stockholm, 4 Nisan (Hibya) – Gazze’de devam eden savaş nedeniyle Netanyahu’nun popülaritesi azalmaya devam ederken, rakibi Benny Gantz, hükümetin “Eylül ayında erken seçim için uzlaşmaya dayalı bir tarih belirlemesi gerektiğini” söyledi.

Netanyahu’nun en büyük rakibinden Eylül’de erken seçim çağrısı
Yayınlama: 04.04.2024
2
A+
A-

Savaş kabinesinin bir üyesi ve Başbakan Benjamin Netanyahu'nun başlıca rakibi olan Gantz, Gazze'deki savaşla ilgili baskılar artarken Eylül ayında erken parlamento seçimleri yapılması çağrısı yaptı.

Çarşamba günü İsrail Parlamentosu'ndaki ofisinden yaptığı konuşmada Gantz, “Eylül ayı için ya da tercih ederseniz savaşın birinci yıldönümü için uzlaşmaya dayalı bir tarih belirlemeliyiz” dedi.

Netanyahu son haftalarda, özellikle de başbakanın görevden alınmasını isteyen binlerce kişinin bir araya geldiği gösterilerin yapıldığı Cumartesi gününden bu yana çeşitli taraflardan gelen baskılarla karşı karşıya.

Bu gösteriler arasında Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze'de savaşı başlatan saldırısında alınan rehinelerin serbest bırakılması için çabaların arttırılmasını talep eden protestolar da yer alıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.