Netanyahu: “Eşsiz, zalim bir düşmanla karşı karşıyayız”

DEREN KOCAMANOĞLU-23.11.2023-HİBYA- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Knesset’teki Başbakanlık Ofisi’nde Ofisinde İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Belçika Başbakanı Alexandre de Croix ile bir araya geldi.

Netanyahu: “Eşsiz, zalim bir düşmanla karşı karşıyayız”
Yayınlama: 23.11.2023
0
A+
A-

Netanyahu, eşsiz, özellikle zalim bir düşmanla karşı kaşıya olduklarını ifade ederek, “İnsanlık dışı bir düşman. Şu ya da bu bölge için savaşmıyorlar, Yahudi devletini herhangi bir sınırda yok etmek için savaşıyorlar.” dedi.

Vatandaşlardan kuzeyden ayrılmasını istediklerini hatırlatan Netanyahu, “Filistin İslami Hareketi onların gitmesini engellemeye çalışıyor. Neyse ki çoğu ayrıldı. Teröristlere karşı mücadeleyi yoğunlaştırdığımız Gazze'nin kuzeyinden güneye doğru güvenli bir koridor oluşturduk.” açıklamasında bulundu.

Netanyahu, yaklaşık 150 kamyonun bölgeye girdiğini ve muhtemelen 200 ve daha fazlasının çıkacağını belirterek, “Yiyecek, ilaç, su var. BM ve uluslararası kuruluşlar adına orada barınma inşası konusunda görmek istediğim çabayı henüz göremedim. Kış geliyor ve yanındaki güvenli bölgeye on binlerce çadır kurmamak için hiçbir neden yok çünkü BM güvenli bölgeye girmiyor. Buna hayret ediyorum.” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.