Netanyahu: “Bu kara günün intikamını var gücümüzle alacağız”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tüm askeri güçlerini kullanacaklarını belirterek sivillerin Gazze’den çıkmasını istedi.

Netanyahu: “Bu kara günün intikamını var gücümüzle alacağız”
Yayınlama: 08.10.2023
2
A+
A-

Netanyahu, Hamas güçlerinin İsrail topraklarını işgal ederek masum sivilleri, çocukları ve yaşlıları katlettiğini belirterek, “Hamas zalim ve şeytani bir savaş başlattı. Bu savaşı kazanacağız ama bedeli dayanılmayacak kadar ağır. Bu hepimiz için çok zor bir gün. Hamas hepimizi öldürmek istiyor. Evlerinde, yataklarında çocukları, anneleri katleden bir düşmandır. Yaşlıları, çocukları, kızları kaçıran bir düşman. Bayramı geçirmek için dışarı çıkan vatandaşlarımıza, çocuklarımıza tokat atan, katleden katiller.” ifadelerini kullandı.

Bugün yaşananların İsrail’de daha önce görülmediğini ve bunun bir daha yaşanmamasını sağlayacağını vurgulayan Netanyahu, şunları kaydetti:

“Bütün hükümet bu kararın arkasındadır. IDF, Hamas'ın yeteneklerini yok etmek için derhal tüm gücünü kullanacaktır. Onları yok olacak kadar sakat bırakacağız ve İsrail Devleti'nin ve vatandaşlarının başına getirdikleri bu kara günün intikamını var gücümüzle alacağız.  Hamas'ın örgütlendiği, bu şer şehrinde, Hamas'ın saklandığı, faaliyet gösterdiği her yeri harabe şehirlere çevireceğiz. Gazzelilere şunu söylüyorum: Derhal oradan çıkın çünkü biz her yerde, var gücümüzle hareket edeceğiz.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.