Nepal Başbakanı Prachanda: Xi’nin ortaya koyduğu inisiyatifler çok önemli

Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal Prachanda, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ileri sürülen inisiyatiflere büyük önem verdiklerini belirtti.

Nepal Başbakanı Prachanda: Xi’nin ortaya koyduğu inisiyatifler çok önemli
Yayınlama: 07.10.2023
10
A+
A-

Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal Prachanda, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ileri sürülen inisiyatiflere büyük önem verdiklerini belirtti.

Prachanda, Hangzhou’da düzenlenen Asya Spor Oyunları’na katılmak üzere yaptığı Çin ziyareti esnasında Çin Medya Grubu’na özel bir röportaj verdi.

Nepal Başbakanı Prachanda, ülkesinin Xi Jinping’in ortaya koyduğu Kuşak ve Yol inisiyatifini ciddiyetle değerlendirdiğini ve aktif şekilde hayata geçirdiğini söyledi.

Prachanda, Xi’nin daha sonra ileri sürdüğü Küresel Güvenlik İnisiyatifi, Küresel Kalkınma İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi’ne de büyük önem verdiklerine işaret ederek, Çin ile bu inisiyatifler çerçevesinde karşılıklı destek sağlama konusunu ele aldıklarını ifade etti.

2017 yılında Nepal ile Çin arasında Kuşak ve Yol Mutabakat Zaptı’nın imzalandığına dikkat çeken Prachanda, “İkinci başbakanlık görevim esnasında iki ülke arasında Kuşak ve Yol Mutabakat Zıptı’nın imzalanmasını sağladım. Üçüncü görev süremde de, Kuşak ve Yol inisiyatifinin yerine getirilmesini hızlandırdığım için memnunum. Cumhurbaşkanı Xi’le yaptığım görüşmede bu konuyu da ele aldık. İnanıyorum ki, Nepal ve Çin tarafından yayımlanacak ortak açıklama, inisiyatifin ilerlemesine hız verecek.” dedi.

ÇKP’nin Çin’e özgü sosyalizmin inşasında büyük başarılar kaydettiğini dile getiren Prachanda, bu başarıların dünya genelindeki komünist partiler ile farklı ülkelerin halkları için bir cesaret kaynağı olduğunu ifade etti. Prachanda, dünyadaki tüm komünist partilerin ve toplumsal adalet isteyen halkların Çin’in deneyimlerinden faydalanmak istediklerini dile getirdi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.