NATO’dan KFOR’a ilave kuvvet

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kosova’daki Barış Gücü’ne (KFOR) ilave kuvvet sağlanmasına onay verdiklerini bildirdi.

NATO’dan KFOR’a ilave kuvvet
Yayınlama: 29.09.2023
1
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kosova'daki genel duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Stoltenberg, NATO'nun karar alma organı Kuzey Atlantik Konseyi'nin Kosova'daki durumu görüştüğünü duyurdu.

Kosova'da yaşayan tüm insanlara güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacaklarını dile gitiren  Stoltenberg şunları kaydetti:

“Kuzey Atlantik Konseyi, Kosova'daki durumu görüşmek üzere bugün (29 Eylül 2023) toplandı. Müttefikler kuzey Kosova'da artan gerilimlerden duydukları derin kaygıyı dile getirdiler. NATO'nun KFOR misyonu Kosova genelinde görünür ve çevik bir varlığını sürdürmektedir. Kosova'da yaşayan tüm insanlar için güvenli ve emniyetli bir ortam ve hareket özgürlüğünü sağlamak için her zaman gerekli tüm önlemleri alacağız. Bunu tarafsız bir şekilde ve BM yetkilerimize uygun olarak yapıyoruz. Mayıs ayından bu yana KFOR'un varlığını ve duruşunu güçlendirdik. Daha dün Kuzey Atlantik Konseyi mevcut duruma çözüm bulmak için ek kuvvetlere izin verdi. Komutanımızın KFOR'un görevini yerine getirebilmesi için gerekli kaynaklara ve esnekliğe sahip olmasını sağlamaya her zaman devam edeceğiz.”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gerektiğinde KFOR'un tutumunda ilave ayarlamalar yapmaya hazır olduklarını belirterek,  “KFOR, Belgrad ve Priştine'deki ilgili tüm paydaşların yanı sıra AB Hukukun Üstünlüğü Misyonu (EULEX), AGİT, BM Kosova Misyonu ve diplomatik toplulukla yakın işbirliği içinde olmaya devam ediyor. Tüm tarafları acilen gerilimi düşürmeye çağırıyoruz. Belgrad ve Priştine'yi, çözülmemiş sorunları çözmenin ve tüm toplulukların haklarına saygılı çözümlere ulaşmanın tek yolu olarak AB'nin kolaylaştırıcı diyaloğuna katılmaya çağırmaya devam ediyoruz. Bu, Kosova'da kalıcı güvenlik ve bölgede istikrarın anahtarıdır.” açıklamasında bulundu.

 

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.