Muradiye OSB’de toplu açılış töreni

MURADİYE Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından inşa edilen 155 adet dükkandan oluşan yeni ticaret merkezinin açılışı gerçekleşti. Kendi kaynağını kendisi oluşturan OSB, dükkanların geliri ile bölgenin 20 yıllık altyapı sorununa neşter vururken, Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, eğitim ve geleceğe dair ilk hedefinin meslek lisesi açmak olduğunun müjdesini verdi.

Muradiye OSB’de toplu açılış töreni
Yayınlama: 28.09.2023
2
A+
A-

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) inşa edilen, 155 adet dükkandan oluşan yeni ticaret merkezi açılışı gerçekleşti. Törende son bir yılda bölgede faaliyete geçen fabrikaların açılışı gerçekleştirilirken, aynı zamanda Uzunburun genişleme alanında yol ve parsel tesviye çalışmaları da başlatıldı. Ayrıca Muradiye OSB ile Yunusemre Kaymakamlığı arasında ‘Afet acil durum timi projesi’nin protokolü imzalandı. Protokol kapsamında fabrikalardaki çalışanların gönüllülük esası ile dahil olduğu arama kurtarma timi, gerek yerelde gerekse de ülke genelindeki afetlerde görev alacak. Muradiye OSB’de açılışı yapılan dükkanların önünde gerçekleşen törene Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 27. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, vali yardımcıları, il müdürleri, ilçe kaymakamları, Cumhur ve Millet İttifakı il ve ilçe başkanları, Oda ve Borsa Başkanları, dükkan sahipleri ve sanayiciler katıldı.

Muradiye OSB’de toplu açılış töreni

‘200 MİLYONLUK BİR PROJENİN ALTINA İMZA ATTIK’

Törenin açılış konuşmasını yapan Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Bugün verdiğimiz sözleri tutmanın haklı gururunu yaşadığımız bir gündür. Bugün cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türk sanayisine armağan edeceğimiz yatırımlara başlayacağımız bir gündür. Bölgemizin kronikleşen birçok sorununu 2 yıl gibi kısa bir sürede çözüm noktasına getirmeyi başardık. Bölgemiz imara açıldığından bugüne çok büyük elektrik sorunlarıyla boğuştu. Yaptığımız yoğun görüşmeler sonucu EPDK’nın talimatıyla Gediz Elektrik’e yatırım kararı aldırmayı başardık. Gediz Elektrik’in 2 yıl önce başlayan yatırımları 100 milyon TL’yi geçti. Biz bölgemizi rant kapısı olmaktan çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz ve bu konuda çok kararlıyız. Bu durum bazı çevreleri çok rahatsız ediyor, bize küsen, darılan hatta gönül koyanlar var. Kimse kusura bakmasın biz sanayi parsellerimizin elden ele dolaşmasını istemiyoruz. Yaptığımız devrim nitelikli imar planı sayesinde bölgemizi şaha kaldırdık. Yine ilklerin OSB’si olarak Türkiye’de ilk defa bir OSB sağlık koruma bantlarına yeşil bant ibaresi getirdi. Bu sayede bölgemiz 65 bin metrekare alan kazanmış oldu. Şu an açılışını yapacağımız 155 dükkan bu başarılı girişimin eseridir. Bu işe başladığımızda kasamızda sadece 1,5 milyon TL paramız vardı. Büyük bir riske girerek 200 milyonluk bir projenin altına imza attık. ‘Bunların parası yok, bitiremezler’ dediler. Hatta daha da ileri gittiler ‘Bunların ruhsatı yok kaçak, sakın oradan dükkan almayın’ dediler. Sanayicimiz bize güvendi, dükkanların tamamı satıldı ve bu dükkanların tapularını veriyoruz. Söz verdiğimiz gibi bu dükkanları da 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Muradiye OSB’de toplu açılış töreni

‘MESLEK LİSESİ MÜJDESİ’

Başkan Kıvırcık, ilk hedefinin meslek lisesi açmak olduğunun müjdesini vererek, “Villalar bölgesinde bir kuzey hattımız var orada da 2024 yılının ikinci çeyreğinde inşallah yeni bir projeye başlıyoruz. Oradaki konutlara uygun, dükkanlar, kreş, idari binalar, iş yerleri, spor salonu ve ayrıca bir meslek lisemiz olacak. Meslek lisesi yapma hedefi ile de önümüzdeki hafta Muradiye OSB Eğitim Vakfı’mızı kuruyoruz. Sanayicimizin teknik eleman açığını bir nebze olsun çözmek için bu yatırıma çok kısa bir sürede başlayacağız. Yine kuzey hattımızda sağlık koruma bandı dediğimiz 35 metre genişliğinde 2,5 kilometre boyunca bir hattımız var. Orada da yürüyüş yolları, ıhlamur ormanları, koşu parkurları ve yeşil bitki örtüsü yapıyoruz. Bunun da projesi hazır ve önümüzdeki yıl başlayacağız. Bazıları ‘Hayal görüyorlar’ diyorlar. Evet biz önce hayal ediyoruz ardından da yapıyoruz. Hayal ettiğimiz her projeyi de gerçekleştirdik. Bölgemizin en büyük sorunlarından bir tanesi alt ve üst yapı sorunuydu. Bunu yapmak için çok büyük bir bütçeye ihtiyaç vardı. ‘Sanayiciden para toplamadan yapamazlar’ diyenlere inat bölgenin kaynaklarını kullanarak bu yatırımlara başladık. Bu dükkanlardan elde ettiğimiz yaklaşık 300 milyon TL’lik geliri hemen altyapıya aktardık. Eylül 2021 yılında başladığımız altyapı çalışmalarında 16 kilometre atıksu, 33 kilometre yağmur suyu, 23 kilometre temiz su, 93 kilometre data hattı, çevre düzenlemesi asfaltlarıyla birlikte inşallah bir yıl içinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Çok yakında OSB’miz yeşil bir OSB olacak bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Muradiye OSB’de toplu açılış töreni

‘ÇOK GÜZEL BİR OSB YAPIYORUZ’

Başkan Kıvırcık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de ilk defa ıslah organize sanayi bölgesi bir genişleme alanı yapıyor. Muradiye OSB Uzunburun genişleme alanı. Bu bölgede çok güzel bir OSB yapıyoruz. Her türlü tedarik zincirinin olduğunu bir bölge inşa ediyoruz. Burası Manisa sanayisini rahatlatacak bir proje. Küçük esnafımız, kobilerimiz, bir üst seviyeye çıkmak isteyen sanayicilerimiz buradan yer alabilecek. Şehrin dokusuna zarar veren, artık zamanla şehrin içine sıkışan plastik hurdadan hammadde üreten firmalarımızı buraya alıyoruz. Katı atık tesisimizin etrafına. Hiçbir sanayicimizi rahatsız etmeyecek şekilde OSB ve çevre yönetmeliklerine uygun bir alan yapacağız.”

Törende birer konuşma yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kıvırcık, Vali Ünlü’ye, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hediye takdim etti. Programda 155 dükkanı temsilen 5 kişiye dükkanlarının anahtarları teslim edildi. Kurdele kesimi ardından tören son buldu.

Muradiye OSB, Osman Kıvırcık, toplu açılış töreni
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.