MİT tarihinde bir ilk! Sağlık personeli ve doktor alımı yapılacak

Personel alımı için ilan yayımlayan Milli İstihbarat Teşkilatı bir ilke imza attı. MİT, tarihinde ilk kez sağlık personeli ve doktor alımı yapacak. İşte şartlar.

MİT tarihinde bir ilk! Sağlık personeli ve doktor alımı yapılacak
Yayınlama: 26.09.2023
0
A+
A-

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personel alımı için açtığı ilanda bir ilke imza attı. MİT tarihinde ilk kez sağlık personeli ve doktor alımı yapılacak.

ADAYLAR MÜLAKATA GİRECEK

MİT, bünyesinde görev yapmak üzere doktor ve sağlık personeli alanlarında uzman personel istihdam edecek. Bu çerçevede adaylar, yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar, çeşitli psikolojik testler, sağlık kontrolü ve mülakata tabi tutulacak. Adaylar başvurularını ise Milli İstihbarat Teşkilatı’nın internet adresinden gerçekleştirebilecek.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI TEMEL ŞARTLARITürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakSağlık personellerinde 35, doktorlarda 44 yaşını doldurmamış olmaUzmanlık alanında en az beş yıl fiili mesleki tecrübe sahibi olmak (Sağlık personeli için ilave şartlar ilan sitesinde verilen tabloda yer almakta. Diş Hekimleri ile Pratisyen Hekimlerin en az 10 yıl fiili mesleki tecrübe sahibi olması gerekmekte.YÖK’e bağlı üniversitelerin belirtilen bölümleri ve fakültelerinden mezun olmakHerhangi bir kamu kurum ve kuruluşu ile üniversitelere karşı mecburi hizmet şartı bulunmamakZorunlu haller dışında mesleğine ara vermemiş olmakAlanı ile ilgili tanı ve tedavi yaklaşımları konusunda detaylı bilgi sahibi, yöntem, teknik ve teknolojilere hakim olmakİletişim yönü güçlü, pozitif ve ekip çalışmasına yatkın olmakYoğun/vardiyalı/nöbetli çalışma temposuna ayak uydurabilmekGerektiğinde saha koşullarında çalışmaya ve seyahat etmeye engeli olmamakDOKTOR ALIMI TEMEL ŞARTLARI Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak44 yaşını doldurmamış olmakUzmanlık alanında en az 5 yıl fiili mesleki tecrübe sahibi olmak (Diş Hekimleri ile Pratisyen Hekimlerin en az 10 yıl fiili mesleki tecrübe sahibi olması gerekmektedir.)Zorunlu haller dışında mesleğine ara vermemiş olmakTürkiye’de kurulu üniversitelerin Tıp Fakültelerinin birinden mezun olmakHerhangi bir kurum ve kuruluşa karşı mecburi hizmet şartı bulunmamakAlanı ile ilgili tanı ve tedavi yaklaşımları konusunda detaylı bilgi sahibi olmak, branşıyla ilgili bilimsel gelişmeleri takip etmek, yeni yöntem teknik ve teknolojilere hakim olmakİletişim yönü güçlü, pozitif ve ekip çalışmasına yatkın olmakYoğun/vardiyalı/nöbetli çalışma temposuna ayak uydurabilmekGerektiğinde saha koşullarında çalışmaya ve seyahat etmeye engeli olmamak
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.