Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, CIA Direktörü Burns’ü kabul etti

FATMA ELİF BEYHAN – 07.11.2023 – HİBYA – Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns’ü kabul etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, CIA Direktörü Burns’ü kabul etti
Yayınlama: 07.11.2023
2
A+
A-

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ü, Genel İstihbarat Başkanı Tümgeneral Abbas Kamil'in katılımıyla kabul etti.

Toplantıda, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki stratejik ortaklığın gücü vurgulanarak bu ortaklığın Orta Doğu'da güvenliği ve istikrarı koruma üzerindeki merkezi rolünü belirtildi. Ayrıca görüşmede, ortak çıkarlara sahip uluslararası ve bölgesel konuların ele alındığı, bu konular arasında özellikle Gazze Şeridi'ndeki İsrail askeri tırmanışının yer aldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı, Mısır'ın bu konudaki tutumunu belirterek, özellikle sivilleri korumak için ateşkesin derhal sağlanması gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, insani yardımların kolayca ulaştırılabilmesi ve akışının engellenmemesi gerektiğini ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.