MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar hızla sonuçlanacak

28’inci dönem 2’nci yasama yılının açılışı için Meclis’e gelen MHP lideri Bahçeli, emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeye ilişkin konuştu. Hükümetin çok yönlü bir çalışma içinde olduğunu söyleyen Bahçeli, “Zannediyorum kısa süre de sonuç verirler diye düşünüyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar hızla sonuçlanacak
Yayınlama: 01.10.2023
9
A+
A-

MHP lideri Bahçeli, 28’inci dönem 2’nci yasama yılının açılışına katılmak üzere TBMM’ye geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, çalışmaların kısa sürede sonuç vereceğini söyledi.

“HÜKÜMET ÇOK YÖNLÜ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE”

Bahçeli, emekli maaşlarıyla ilgili bir görüşmelerinin olup olmadığının sorulması üzerine, “Bizim tekrar özel bir görüşmemiz olmadı. Ama cumhurbaşkanlığı hükümeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Zannediyorum kısa süre de sonuç verirler diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

MECLİS’TE ÖNCELİK VERİLECEK KONULAR ARASINDA

Temmuz ayında aldıkları yüzde 25’lik zamdan memnun olmayan emeklilerin geçim sıkıntısı şikayetleri artınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenleme için talimat vermişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı çalışmalarda son aşamaya geldi. Emekli maaşlarına yapılacak düzenleme Meclis’in yeni döneminde öncelik verilecek konular arasında bulunuyor.

EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Emekliye yapılacak zam için enflasyon kritik bir öneme sahip. Orta Vadeli Program’da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olmuştu. Bu orana göre, emekliye yüzde 37.76’lık bir zam yapılması bekleniyor. Böylece en düşük maaş 7.500 liradan 10.332 liraya çıkacak.

devlet bahçeli, Ekonomi, Güncel, Haberler, Milliyetçi Hareket Partisi, Politika
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.