Mersin’de 100. yıl kutlamaları kapsamında konferans düzenlendi

MERSİN-26.10.2023-HİBYA- Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Mersin Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Atatürk ve Basın, Geleneksel Medya, Dijital Medya, İnternet Gazeteciliği Konferansı” gerçekleştirildi.

Mersin’de 100. yıl kutlamaları kapsamında konferans düzenlendi
Yayınlama: 26.10.2023
2
A+
A-

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile dernek denetim kurulu üyesi Hatice Yardım’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, iletişim bölümünde okuyan öğrenciler ile birlikte dernek yönetim kurulu üyeleri Uğur Özgür, Mustafa İnsan, Hakan Koçman, Ahmet Biracı ve öğretmenler hazır bulundu.

Dünden bugüne medyanın sorunlarının ve gelişimin masaya yatırıldığı konferansta, Atatürk’ün basına verdiği önem ve söylemleri de geleceğin gazetecilerine akıcı bir dille anlatıldı.

Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında düzenlenen konferansta öğrenciler ile bir araya gelmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100. Yılına girmeye günler kala aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.  İlk olarak Atatürk, Cumhuriyetimizi bildiğiniz gibi siz gençlere emanet etti. Göreviniz bu emanete ölünceye kadar sahip çıkmaktır ve çıkacağınızdan da eminiz. Atatürk ve basın diyerek konumuza girecek olursak, Atatürk’ün basına güzel bakışı, onun gazeteciliğinden gelir.”

Konferansın son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayan konuşmacılar ve katılım sağlayan gazeteciler, salondan alkışlar ile uğurlandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.