Menendez’in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı’ndan ayrılmak zorunda kalan, eşiyle rüşvet ve casusluktan yargılanan Menendez, evinde bulunan külçe altınlara ilişkin “Eşimin annesinden kaldı.” dedi.

Menendez’in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait
Yayınlama: 15.02.2024
2
A+
A-

Rüşvet ve casusluktan yargılanan ABD’li Senatör Bob Menendez, evinden çıkan külçe altınların eşi Nadine (Arslanian) Menendez’in annesinden kaldığını iddia etti.

New York Güney Bölge Mahkemesi savcıları, rüşvetle suçladıkları Menendez hakkında tutuklama emri taleplerini güçlendirmek için 70 sayfalık ek belge hazırladı.

Birçok yeni bilginin sunulduğu ek belgelerde ABD’li senatörün bir çalışanına, evindeki aramada bulunan altınların, “eşinin merhum annesinden kaldığını” söylediği, bu ifadenin, Nadine Menendez’in bir kuyumcuya söylediği sözlerin aynısı olduğu bilgisine yer verildi.

Yeni belgelerde, Menendez ailesinin evinde bulunan yaklaşık 500 bin dolar nakit paranın, “büyük bir elbise dolabında asılı beş çantada ele geçirildiği” vurgulandı.

Menendez’in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait

NE OLMUŞTU?

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’ne 22 Eylül’de sunulan 39 sayfalık iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez’e rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti.

Evindeki aramada bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez’in, özellikle Kongre’de yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır’a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey’deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler, iddianamede dikkati çekmişti.

Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan gelen baskılara direnerek Kongre’deki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez hakkında daha sonra da Katar lehine siyasi pozisyonunu kullanarak çıkar sağlamak suçlamasıyla hakkındaki ilk iddianame genişletilmişti.

Senatör Menendez “Mısır hükümetine, ABD devletine ait hassas bilgiler sağlamak”la da itham edilmişti.

Bob Menendez, DÜNYA Haberleri
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.