Malatya’da Karayolu Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Malatya Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

Malatya’da Karayolu Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Yayınlama: 06.05.2024
3
A+
A-

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Öztürk, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, vatandaşları trafik kurallılarına uymaları konusunda daha duyarlı davranmalarını söyledi.

Türkiye'de trafik kazalarının çokça can aldığına değinen Başkan Er, “Bugün çok önemli olan Trafik Haftası’nı kutluyoruz. Maalesef ülkemizde trafik kazalarına bağlı olarak can kaybı veriyoruz.” dedi. 

Trafik kazalarını önlemeye yönelik eğitici etkinliklerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Er,  “Ülkemizde yapılan araştırmalara göre meydana gelen trafik kazalarında daha çok genç ölümlerin olduğu görülüyor. Özellikle gençlerimizin hız kurallarına uymamaları ve ‘trafik terörü’ dediğimiz uygulamalar içerisinde girmeleri beraberinde trafik kazalarını meydana getiriyor. Elbette ki devletimiz trafik kazalarını önlemek amacıyla birtakım çalışmalar sürdürüyor. Bu hususta eğitim çalışmaları veriliyor.” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Fatma Aliye IMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı öğrencileri, trafik kurallarını anlatan mini bir tiyatro gösterisi sahneledi. Akabinde Fatma Aliye IMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Trafikte Cep Telefonu Kullanımının Olumsuz Etkileri’ konulu tiyatro gösterisini sergilediler. Sahnelenen oyunlar sonrasında İnönü Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri, 4 eserden oluşan bir konser icra etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.