Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kuşak Yolu’nu yeşillendiriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe Dairesi Başkanlığı tarafından Kuzey Kuşak Yolu’nun estetik bir görünüm kazanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kuşak Yolu’nu yeşillendiriyor
Yayınlama: 24.12.2023
12
A+
A-

Park ve Bahçe Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçe İşletmeleri Şube Müdürü Ahmet Turan Özbey yaptığı açıklamada, “Döşenen kaldırımlarla beraber bizim de peyzaj çalışmalarımız başlamış oldu. Kaldırımların her iki tarafında da sulama tesisatını döşemiş bulunuyoruz. Her 8 metreye 1 ağaç dikiyoruz. Damlama borusunu çıkarıp, düzenli bir şekilde suyun gelmesi için ara ara vanalar koyuyoruz. Kuzey Kuşak Yolu’nun her iki kaldırımına çınar yapraklı akçaağaç düşündük.” ifadelerini kullandı.

“25 bin bitki dikmiş olacağız”

Kuzey Kuşak Yolu’ndaki çalışmalar bittiğinde çok güzel bir görünüm kazanacağını belirten Özbey, “Bitkilendirme konusunda gereken ne ise onu yapacağız. tamamlandığında Kuzey Kuşak Yolu’nun kaldırımlarına 850 tane çınar yapraklı akçaağaç, orta refüje yaklaşık bin adet ibreli ve oya ağacı dikmiş olacağız. Orta refüje yer örtücü bitki olarak da 20 bin tane bitki dikmiş olacağız. Çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 25 bin adet bitki dikmiş olacağız.” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.