MABESEM’de hobiler sanata dönüşüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (MABESEM) faaliyet gösteren kurslara vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor.

MABESEM’de hobiler sanata dönüşüyor
Yayınlama: 15.05.2024
2
A+
A-

Sanatseverlerin ve hobi edinmek isteyen hemşerilerimizin uğrak noktası olan MABESEM kurslarına katılım sağlayan kursiyerler, burada hem kaliteli zaman geçirerek hobi ediniyorlar hem de el becerilerini geliştirme imkanı buluyorlar.

İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun talebi üzerine MABESEM’deki Seramik Kursuna katılım sağlayan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri, seramik atölyesinde keyifli anlar geçirdi.

Seramik Kursu hakkında bilgiler aktaran Seramik Öğreticisi Berna Uğur, “Kursumuzu Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açtık. 7-65 yaş aralığında öğrenci kabul etmekteyiz. Bugünde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerini kursumuzda ağırlıyoruz. Seramik kursu, terapi mahiyeti taşımaktadır ve strese çok iyi gelir. Bilindiği üzere kile dokunmak hem keyif veriyor hem de stres azaltıyor” dedi.

Seramiğin tarihçesinden de bahseden Uğur, “Bizim kullandığımız malzeme inorganik maddedir. Yani kesinlikle sağlığa zararı olmayan bir yapıdadır. Seramiğin tarihçesini incelediğimizde ilk olarak karşımıza kap kacak şeklinde çıkıyor. İnsanlar yeme, içme gibi fizyolojik ihtiyaçlarını gidermek adına kilden, çamurdan eşyalar yapmıştır. Günümüze geldiğimiz zaman da insanlar, hem kap kacak ihtiyacını karşılamak hem de hobi olarak kil ile uğraşıyor” kelimelerine yer verdi.

Öte yandan MABESEM’de 4-9 yaş arasını kapsayan çocuklar için de Kil Şekillendirme Kursu bulunuyor. Kursta el kaslarını ve motor becerilerini geliştiren minik kursiyerler, hayal dünyalarını sanata dönüştürüyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.