Likhachev ve Szijjarto Paks-II NGS projesi hakkında görüştü

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ve Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Paks-II Nükleer Güç Santrali projesinin ilerlemesi konusunda bir araya geldi.

Likhachev ve Szijjarto Paks-II NGS projesi hakkında görüştü
Yayınlama: 15.11.2023
1
A+
A-

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ve Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan’da inşa edilen Paks-II Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak bir araya geldi ve ardından NGS sahasını ziyaret etti. 

 Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev yaptığı açıklamada en sürdürülebilir, öngörülebilir ve en çevre dostu elektrik üretim türlerinden biri olan nükleer enerjiyi kullanmanın alternatifi olmadığını söyledi. 

Rosatom'un VVER-1200 reaktörlerinin seri inşasında deneyim kazandığını belirten Aleksey Likhachev, “Yeni Macar güç ünitelerine özel bir önem veriyoruz ve bu projeyi mümkün olduğunca etkili şekilde uygulamaya hazırız. Rusya'da VVER-1200 tipi 4 güç ünitesini halihazırda başarıyla işletiliyor. Kısa bir süre önce, kasım ayı başında Rosatom, bu tür 2 güç ünitesini inşa ettiğimiz Belarus NGS'nin yapımını tamamladı. Rosatom, yurt dışındaki diğer sahalarda VVER-1200 reaktöre sahip olacak 14 ünite daha inşa ediyor” dedi. 

Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da açıklamasında, “Paks-II nükleer güç santrali projesi, gerçek anlamda uluslararası bir projedir. Paks-II NGS'de iki yeni güç ünitesinin inşasının şu anda Avrupa’da inşaat lisansı almış en büyük nükleer proje olmasından gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.  

Macar yüklenici, 6’ncı güç ünitesinin temel çukurunun kazılma işlemini planlanandan önce, 5 metre derinliğe kadar tamamladı. Böylece toplam 4 hektarlık bir alanda yeraltı suyu seviyesine kadar kazma işlemi tamamlanmış oldu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.