Lexus, Milano Tasarım Haftası’nda otomobil ve sanatı bir araya getirdi

Lexus bugün dünyanın en büyük uluslararası tasarım etkinliği olan Milano Tasarım Haftası’nda yeni sergisi ‘Time/Zaman’ ile adından söz ettirdi.

Lexus, Milano Tasarım Haftası’nda otomobil ve sanatı bir araya getirdi
Yayınlama: 19.04.2024
4
A+
A-

Uluslararası sanatçıların orijinal enstalasyonlarının yer aldığı sergi, Milano'nun dünyaca saygın yaratıcı bölgesi Tortona'daki Superstudio Più'de bulunan Art Point ve Art Garden'da sanatseverlerle buluştu.

Dünyanın önde gelen iki tasarımcısının yeni ve orijinal çalışmalarını içeren “Time/Zaman” isimli interaktif enstalasyonları sergileyecek. Her iki sanat eseri de, dünyanın en büyük tasarım etkinliğinde insan merkezli tasarımın geleceğini aydınlatmayı hedefliyor. Bu iki sanat çalışmasında da, donanım ve yazılım sinerjisinin otomotiv deneyimini nasıl yeniden tanımlayabileceğini temsil eden bir konsept olan yeni nesil Lexus elektrikli aracı LF-ZC yer aldı.

Sanatçılar, yazılımın gücünü kullanarak kişiye özel deneyim olanaklarını nasıl sınırsızca genişleteceğini ve gelecekteki tasarımın nasıl gelişeceğini ortaya koydu

Lexus’un sergisi aynı alanda içinde iki ayrı sergi olarak gerçekleştirildi. Hideki Yoshimoto/Tangent tarafından hazırlanan “Beyond The Horizon/Ufkun Ötesinde” adlı iç mekan sergisi, Keiichiro Shibuya'nın ziyaretçileri interaktif bir bir alana davet eden müziğiyle tamamlanıyor. Bu eser, yazılım aracılığıyla sınırsız bir şekilde gelişmeye devam eden yeni nesil mobilite dünyasını ifade ediyor.

Dışarıda sergilenen olan Marjan van Aubel'in “8 Minutes 20 Seconds/8 Dakika 20 Saniye” adlı eseri, karbon-nötr bir geleceğe doğru tasarım ve teknolojide yeni yaklaşımlara öncülük etme konusunda Lexus ile paylaştığı işbirliğini yansıtıyor.

Lexus yaklaşık 20 yıldır Milano Tasarım Haftası'na düzenli olarak katılım gösteriyor ve ziyaretçiler için sürükleyici deneyimler yaratmak üzere önde gelen birçok tasarımcı ve sanatçıyla işbirliği yaptı. Bunlar arasında Philippe Nigro, Sou Fujimoto, Rhizomatiks, Germane Barnes ve Suchi Reddy gibi uluslararası saygın isimler yer alıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.