Lazzarini: Gazze’de insanların gidecek hiçbir yeri yok

New York, 5 Temmuz (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’de insanların güvenli yeer bulmak için umutsuzca arayışa girdiklerini ve genellikle bombalanmış binaların molozları arasında derme çatma yapılar kurduklarını belirtti.

Lazzarini: Gazze’de insanların gidecek hiçbir yeri yok
Yayınlama: 05.07.2024
4
A+
A-

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, bu haftanın başlarında, İsrail yetkililerinin, Güneydeki Han Yunus ve Refah'taki insanları tahliye etmek için yeni emirler yayınladığı ve yüz binlerce kişiyi evlerinden çıkardığını belirtti.

Bu tahliye emirlerinin, Ekim ayından bu yana verilen en büyük emirler olduğu ve çoğu defalarca yerinden edilmiş yaklaşık çeyrek milyon kişiyi etkilediğine dikkat çeken Lazzarini, “İnsanların gidecek hiçbir yeri yok. Güvenlik bulmak için umutsuzca arayışa giriyorlar ve genellikle bombalanmış binaların molozları arasında derme çatma yapılar kuruyorlar. Patlamamış mühimmat (UXO) riski yayılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta, dokuz yaşındaki bir kız çocuğunun Han Yunus'ta UXO nedeniyle öldüğü ve altı çocuğun daha yaralandığını açıklayan Lazzarini “Gecikme yok, uzun zamandır beklenen ateşkes şimdi” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.