“Lai Ching-te tarihin utanç sayfasında yer alacak”

Yazar Chen Tingyao, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na bağlı Doğu Harekat Alanı Komutanlığı’nın , Taiwan Adası’nın çevresindeki deniz ve hava sahalarında iki günlük “Ortak Kılıç-2024A” ortak askeri tatbikatları düzenlemeye başladığını söyledi.

“Lai Ching-te tarihin utanç sayfasında yer alacak”
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

Yazar Chen Tingyao, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na bağlı Doğu Harekat Alanı Komutanlığı’nın , Taiwan Adası’nın çevresindeki deniz ve hava sahalarında iki günlük “Ortak Kılıç-2024A” ortak askeri tatbikatları düzenlemeye başladığını söyledi.

Tatbikatların ordunun ortaklaşa muhabere gücünü test etmeyi amaçladığını ifade eden Chen Tingyao, “Tatbikatlar Çin’in ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumak için adil bir eylem olmanın yanı sıra ‘Taiwan bağımsızlığını’ amaçlayan bölücü güçlerin ‘bağımsızlık arayışına’ güçlü bir ceza, dış güçlerin provokatif faaliyetlerine karşı da sert bir uyarı niteliğini taşıyor.” diye konuştu.

Chen Tingyao, Çin’in Taiwan bölgesinin sözde lideri Lai Ching-te’nin 20 Mayıs’ta “göreve başlama töreninde” yaptığı konuşmanın tamamen “Taiwan bağımsızlığını” amaçlayan bölücü güçlerin itirafı olduğunu dile getirerek, “Lai’nin saçma sapan konuşması Tek Çin ilkesine yönelik kışkırtıcı bir girişimdir ve Taiwan Boğaz’ın barış ve istikrarını ciddi bir şekilde zarar veriyor. Çin’in ana kesimi tarafından verilen karşı önlemler her açıdan haklı, meşru ve gereklidir.” dedi.

Taiwan’ın Çin’in bölünmez bir parçası olduğunu belirten Chen Tingyao, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Taiwan Boğazı’nın iki yakasında yaşayan yurttaşların hepsi Çin milletine aittir. Taiwan bölgesindeki Demokratik İlerici Parti’ nin (DPP) dış güçlerle birlikte ‘bağımsızlık arayışına’ ilişkin kışkırtıcı girişimlerine yönelik Çin’in ana kesimi çoktan karşı önlemlerin alınacağı uyarısında bulundu. Yoksa vatanına ve milletine ihanet eden Lai Ching-te’nin saçma sapan sözleri hayata geçirilirse Taiwan Boğazı şüphesiz kaosa sürüklenecek. Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na bağlı Doğu Harekat Alanı Komutanlığı’nın Taiwan Adası çevresinde düzenlediği ortak tatbikatlar Lai’nin kışkırtıcı eylemine verilen bir ceza  ve aynı zamanda Taiwan Boğazı’nın barış ve istikrarı ile Taiwanlı yurttaşların mutluluğu için bir korumadır.”

Chen Tingyao, Taiwan meselesinin Çin’in temel çıkarlarının tam merkezinde olduğuna dikkati çekerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Barış, gelişme, iletişim ve işbirliği Taiwan Boğazı’nın iki yakasında yaşayan yurttaşların ortak arzusudur. Ateşle oynayan ‘Taiwan bağımsızlığını’ amaçlayan bölücü güçler Taiwan Boğazı’nın barış ve istikrarıyla hiç uymadığı gibi iki yakada yaşayan yurttaşların çıkarları ve mutluluklarına aykırıdır. Demokratik İlerici Parti ve dış güçlere en sert bir uyarı: derhal ‘bağımsızlık arayışına’ ilişkin kışkırtıcı girişimleri terk etmeli, yoksa her provakatif girişime bir karşılık verilecek. Taiwan Boğazı’nın her iki yakasındaki yurttaşların ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü savunma konusundaki güçlü kararlılığını, sağlam iradesini ve güçlü yeteneğini kimse küçümsememelidir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.