Kuzey İrlanda: İrlanda ile birleşme 10 yıl içinde içinde oylanabilir

STOCKHOLM- 04.02.2024- HİBYA-Kuzey İrlanda’nın yeni Başbakanı Michelle O’Neill, Britanya topraklarındaki halkların önümüzdeki on yıl içinde İrlanda ile birleşme konusunda oylama yapabileceğine inandığını söyledi.

Kuzey İrlanda: İrlanda ile birleşme 10 yıl içinde içinde oylanabilir
Yayınlama: 04.02.2024
1
A+
A-

Michelle O'Neill, Sky News'e verdiği bir röportajda, kendisine doğrudan referandum yapılıp yapılamayacağı sorulduğunda, “On yıllık bir fırsat içinde olduğumuza inanıyorum ve aynı anda iki şeyi yapabileceğimize inanıyorum” diye konuştu ve ekledi:

“Bir güç paylaşımına sahip olabiliriz, bunu istikrarlı hale getirebiliriz, günlük yaşamda halk için birlikte çalışabiliriz, aynı zamanda meşru arzularımızı da takip edebiliriz.”

Bu makama gelen ilk milliyetçi olan İrlanda Cumhuriyetçi Partisi Sinn Fein'den Michelle O'Neill, Stormont'taki görevini “yeni bir şafağı temsil eden tarihi bir gün” olarak tanımladı ve ekledi:

“İngiliz hükümetinin bu belgede söylediklerine kesinlikle karşı çıkıyorum; çünkü, benim birinci bakanlık görevine seçilmem bu adada yaşanan değişimin bir göstergesidir. Bu iyi bir şey. Bu sağlıklı bir şey, çünkü bu değişimin hepimize fayda sağlayacağını düşünüyorum.

“Fırsatlar çağında olduğumuza inanıyorum ve aynı şekilde iki şeyi aynı anda yapabileceğimize de inanıyorum. Güç paylaşımı yapabiliriz, bunu istikrarlı hale getirebiliriz, kamu hizmetleri açısından her gün birlikte çalışabiliriz ve aynı zamanda eşit derecede meşru isteklerimizin peşinden gidebiliriz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.