Kuşak ve Yol uluslararası medya işbirliği kazanımları tanıtıldı

“Ortak Yol ve Ortak Gelecek” başlıklı Kuşak ve Yol Uluslararası Film ve Televizyon İşbirliği Kazanımları Tanıtım Etkinliği bugün Beijing’de düzenlendi.

Kuşak ve Yol uluslararası medya işbirliği kazanımları tanıtıldı
Yayınlama: 16.10.2023
0
A+
A-

“Ortak Yol ve Ortak Gelecek” başlıklı Kuşak ve Yol Uluslararası Film ve Televizyon İşbirliği Kazanımları Tanıtım Etkinliği bugün Beijing’de düzenlendi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve Çin Medya Grubu (CMG) Başkanı Shen Haixiong etkinliğe katıldı. CMG Başkan Yardımcısı Hu Jingjun, etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nikaragua ve İran gibi ülkelerin Çin'deki büyükelçilikleri ve başkonsolosluklarından yetkililer ile Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelerin film ve TV kuruluşlarından ilgili yöneticiler etkinlikte hazır bulundu.

CMG Başkan Yardımcısı Hu Jingjun, Kuşak ve Yol inisiyatifi çerçevesinde CMG'nin yüksek nitelikli ortaklık ilişkileri aktif bir şekilde kurduğunu ve uluslararası medya kuruluşlarıyla film ve TV alanlarında iş birliği yaparak kalkınma temalı hikayeleri ortaklaşa anlattığını belirtti. Hu, daha açık ve kapsayıcı bir anlayış ile daha geniş ve çoğulcu bir perspektifle Kuşak ve Yol girişiminin yüksek nitelikli gelişimine destek olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Etkinlikte, İpek Yolu Medya Topluluğu'nun (BRMC) iş birliğiyle hazırlanan “Objektiflerden Çin” adlı belgeselin küresel galası yapıldı. 14 yabancı kameramanın eşsiz bakış açısıyla Çin'in gelişimini ve değişimlerini dünyaya tanıtan belgesel, CMG'nin ilgili kanalları, National Geographic Kanalı, YouTube, iQiyi ve Youku dahil olmak üzere hem yurt içi hem de yurt dışındaki multimedya platformlarında yayınlanacak.

Tanıtımda dünyanın dört bir yanından gençlerin yarattığı Kuşak ve Yol temalı kısa videoların seçkin örneklerinin gösterileceği ilk Kuşak ve Yol Temalı Yeni Medya Etkinliği başlatıldı. Çin, ABD ve İtalya olmak üzere 7 ülkeden gönderilen 300 eser arasından seçilen 16 kısa video, YouTube, Facebook ve Bilibili gibi hem Çin hem de yabancı yeni medya platformlarında yayınlanacak.

Etkinlikte ayrıca, İpek Yolu Medya Topluluğu’nun (BRMC) son 7 yıldaki başarıları görsel olarak sergilendi. Russian Today ve Nikaragua Ulusal Televizyon, iş birliği muhtırasını imzalayarak topluluğa resmen katıldı. Böylelikle BRMC bünyesinde 64 ülke ve bölgeden 146 kuruluş yer almış oldu.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.