Kuşak ve Yol girişimi küresel ticarete güç katıyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in ileri sürdüğü Kuşak ve Yol girişiminin dünyaya büyük faydalar sağladığını belirtti.  Bangladeş’teki Padma Demiryolu Köprüsü’nün bir bölümü 10 Ekim’de hizmete girdi. Bu köprü, Kuşak ve Yol girişimi kapsamındaki uluslararası iş birliğinde kaydedilen önemli bir başarı olarak görülüyor.

Kuşak ve Yol girişimi küresel ticarete güç katıyor
Yayınlama: 13.10.2023
6
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in ileri sürdüğü Kuşak ve Yol girişiminin dünyaya büyük faydalar sağladığını belirtti. 

Bangladeş’teki Padma Demiryolu Köprüsü’nün bir bölümü 10 Ekim’de hizmete girdi. Bu köprü, Kuşak ve Yol girişimi kapsamındaki uluslararası iş birliğinde kaydedilen önemli bir başarı olarak görülüyor.

Wang bugün Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında, Padma Demiryolu Köprüsü’nün 80 milyon Bangladeş vatandaşının ulaşımına kolaylık sağlayacağını ve ülkenin ekonomik büyüme oranını 1,5 puan artacağını ifade etti. 

Wang, Padma Demiryolu Köprüsü’nün yanı sıra, Addis Ababa–Djibouti Demiryolu, Macaristan-Sırbistan Demiryolu, Çin-Laos Demiryolu, Jakarta-Bandung Yüksek Hızlı Demiryolu ve Mombasa–Nairobi Demiryolu gibi çok sayıda altyapı tesisinin, ilgili ülkelerde ekonominin gelişmesine güç kattığını dile getirdi. 

Dünya Bankası raporlarına göre, Kuşak ve Yol girişimi kapsamında inşa edilen altyapı tesisleri sayesinde küresel ticaret maliyetleri yüzde 1,8 oranında azalırken, küresel ticaret hacmi yüzde 1,7 ila 6,2 oranında arttı ve küresel gelir yüzde 0,7 ila 2,9 oranında yükseldi.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.