Küresel yatırımcılar Antalya’da buluştu

Küresel yatırım yönetimi ve gayrimenkul konularıyla ilgili en güncel gelişmeler Henley & Partners Türkiye’nin düzenlediği ‘Servet Yönetimi Semineri’nde tartışıldı.

Küresel yatırımcılar Antalya’da buluştu
Yayınlama: 03.10.2023
11
A+
A-

Dünyada 40'tan fazla ofisiyle, varlıklı ailelere yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum programları danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners, küresel servet yönetimiyle ilgili düzenlediği seminerin ikincisini Antalya'da gerçekleştirdi. Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel'in ev sahipliğinde, Henley & Partners İcra Kurulu Üyesi ve Özel Müşteriler Grup Başkanı Dominic Volek, Golden Gate Global Genel Müdürü Eren Çiçekdağı'nın katılımıyla gerçekleşen seminerde, Duarte, Partner & Fon Yöneticisi, Orkun Özkan, Gökşen Buğra, James Pope ve İrene Pisogiannaki gibi iş insanları panelist olarak yer aldı. Küresel yatırım yönetimi, küresel gayrimenkul ve yabancı doğrudan yatırım konularıyla ilgili en güncel gelişmelerin tartışıldığı seminere birçok ülkeden iş insanları katılım gösterdi.

Henley & Partners Türkiye ekibi olarak İstanbul'dan sonra ikincisini Antalya'da gerçekleştirdikleri seminerde yabancı birçok iş insanını ağırladıklarını dile getiren, Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, panellerde yeni yatırım stratejileri ve fırsatları, vatandaşlık programlarının önemi, küresel emlak sektörünün geleceği, global yatırım yönetimi gibi birçok farklı konu alanlarında uzman isimler tarafından ele alındığını ve bu etkinliği Türkiye'de gelenekselleştirmek istediklerini ifade etti. Küreselleşen dünyada ekonomik, siyasi ve salgınlar gibi bölgesel ve uluslararası krizlerden etkilenmek istemeyen insanlar ve özellikle ihracatçılar için yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık planlamanın artık bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Demirel, “Yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum programları ailelere alternatif bir vatandaşlık edinme ayrıcalığı sağlayarak çeşitli destinasyonlara özgürce seyahat etme ve başka bir ülkeye yerleşme hakkı veriyor. Bugüne kadar 15 ülkeye yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık programlarının tasarlanması, düzenlenmesi ve tanıtımı konusunda danışmanlık verdik ve dünya çapında 35'ten fazla program portföyümüzde bulunuyor. Oturum ve yatırım yoluyla vatandaşlık çözümleri sunarak, binlerce birey ve aileye, onların danışmanlarına ve birçok egemen devletin değer üretmesine yardımcı olmaya devam ediyoruz.” dedi.

Dünyanın en büyük yatırım göçü danışmanlık firması olduklarının altını çizen Henley & Partners İcra Kurulu Üyesi ve Özel Müşteriler Grup Başkanı Dominic Volek, gelecek yılın ilk çeyreğinde dünya genelindeki ofis sayılarının 50'nin üzerinde olacağını duyurdu. Özellikle pandemi sonrasında, tarihsel olarak daha gelişmiş kabul edilen ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerden ve benzeri pazarlardan önemli talep artışı gördüklerini dile getiren Volek, “Henley olarak yatırım göçü endüstrisinde iki şey yapıyoruz. Birincisi, bireylere hangi ikamet ve vatandaşlık yatırım programlarına katılmaları konusunda danışmanlık yaptığımız özel müşteri uygulamamız. Diğeri hükümetlere yönelik verdiğimiz başarılı danışmanlık hizmetimiz. Son 30 yılda yatırım göçü programlarını kullanarak dünyanın dört bir yanındaki ülkeler için 12 milyar doların üzerinde yatırım topladık ve bu süreçte bir dizi hükümet vekaletnamesi aldık. Son 12 ay içinde başlattığımız bir diğer faaliyetimiz de eğitim danışmanlığı işimiz” diye konuştu.

Yunanistan'daki gayrimenkul piyasasının son 2-3 üç yıldır patlama yaşadığının bilgisini paylaşan MIBS Grup Satış Varlık Yönetimi Direktörü İrene Pisogiannaki, “Önceki yıllarda finansal kriz sebebiyle insanlar bankalarda kolay krediye ulaşamadılar, alım güçleri de yüksek değildi. Fakat son 2-3 yıldır sadece uluslararası yani yabancı müşteriler değil yerli Yunan müşterilerde krediye kolay ulaşabildikleri için ve alım güçleri artmaya başladığı için artık gayrimenkul alabiliyorlar. Bunun dışında yerelde bir patlama var ama uluslararası müşteriler sadece Golden Visa programı sayesinde değil, aynı zamanda yatırım yoluyla da şu an gayrimenkule para ayırabiliyorlar. Bütün şart ve koşullarda şu an Yunanistan programı en rekabetçi programlardan biri. İnsanlar yaşanan krizlerden sonra artık B planı yapmak istiyorlar. Kendilerini mali açıdan güvenli tutmak istiyorlar. Yunanistan Altın Oturma Programı o nedenle güvenilir.” ifadelerini kullandı.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.