Küçükçekmece’de ”Demans Parkuru” eğitimi düzenledi

Küçükçekmece Belediyesi, demans hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla iki gün süren ”Demans Parkuru” eğitimi düzenledi.

Küçükçekmece’de ”Demans Parkuru” eğitimi düzenledi
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

Kadın Eşitlik Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimde, Klinik Gerontopsikiyatrist  Mefküre Ülker; demansın görülme sıklığı, risk faktörleri, teşhis ve tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Eğitime katılan vatandaşlar, teorik bilgilerin yanı sıra özel olarak hazırlanmış kostüm ve ekipmanlar ile demans ve yaşlılık problemlerini algılayabildikleri parkuru deneyimledi.

Küçükçekmece’de ”Demans Parkuru” eğitimi düzenledi

Almanya ve Türkiye'de çalışmalarına devam eden Klinik Gerontopsikiyatrist Mefküre Ülker, demans hastalarıyla iletişimi kolaylaştırmanın yollarını anlattığı seminerde,  “Bir demans hastasının bakımını üstlenen aile fertleri eski anılara bağlanarak, bu hastalar için güvenli alan yaratabilirler. Onlar için hazırlayacağınız bir hatıra albümü demans hastası kişilerin karşısındaki ile iletişimde kalmasına ve başkalarıyla konuşmasına yardımcı olabilir. Bu albüm, kişiye geçmişe bakma güzel zamanları hatırlama fırsatı verir. Ailedeki önemli kişiler ya da soy ağacı hazırlanarak demans hastasının isim, sima ve yerleri akılda tutmasına yardımcı olabilirsiniz.” diye konuştu.

Küçükçekmece’de ”Demans Parkuru” eğitimi düzenledi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.