KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İscehisar’ı ziyaret etti

AFYONKARAHİSAR- 25.10.2023 – HİBYA – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Afyonakrahisar ilçesi İscehisar’ı ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İscehisar’ı ziyaret etti
Yayınlama: 25.10.2023
0
A+
A-

Açıklamasına teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “1071’de Malazgirt savaşı ile Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması, 1453 İstanbul’un fethi, 1571 Kıbrıs’ın fethi ile şu anda yaşadığımız coğrafyamıza baktığımızda ülkemizin, memleketimizin ve milletimizin varlığı bu temeller üzerinde inşallah ilelebet devam edecektir.  Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünü kutluyor geçmişten günümüze bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bizler etle tırnak gibi aynı milletin evlatları olarak, aynı kaderi paylaşan, aynı gönül birliği içerisinde, aynı kültür, aynı değerler ve tabi milli birlik beraberlik içinde büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti ile Doğu Akdeniz’deki Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte uyum içerisinde hareket ederek  hem ana vatanda, hem yavru vatanda, hem de mavi vatanda daha güçlüyüz. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum.” ifadesini kullandı.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin,açıklamasında,  “Mermerin başkenti ilçemize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ziyaretinizle bizleri ve ilçemizi onurlandırdınız. İscehisar sürekli üreten ülke ekonomisine katkı sağlayan bir ilçe. Yavru vatandaki tüm halkımıza selamlarımızı iletiyoruz.” dedi.

Ziyarette KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı eşlik etti.

Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İlçe protokolü, Kıbrıs gazileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, işadamları, muhtarlar ile vatandaşlar da  ziyarette hazır bulundu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.