Kız Kulesi, yeniden ziyarete açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 2021 yılında restore edilmeye başlanan Kız Kulesi, 1 Mart itibarıyla yeniden ziyarete açıldığını bildirdi.

Kız Kulesi, yeniden ziyarete açıldı
Yayınlama: 01.03.2024
2
A+
A-

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, 2021 yılında restore edilmeye başlanan Kız Kulesi, 1 Mart itibarıyla yeniden ziyarete açıldığı belirtildi.

Tamamlanan restorasyon çalışmaları kapsamında, kule ve kale bölümündeki özgün olmayan çatı ilavelerinin kaldırılarak özgün durumuna getirildiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yapının tarihi beden duvarları, paslanmaz çelikten görünmez gergilerle güçlendirilmiş ve kale bölümünün özgün dendan duvarları ortaya çıkarılmıştır. Balkon döşeme karkası üzerinde ahşap taşıyıcılarla duvar ve kubbe aslına uygun olarak oluşturulmuştur. Kubbe, özgün malzemesi olan kurşunla kaplanmıştır. Restorasyon çalışmalarında ada etrafına çelik-beton bütünleşik kazıklarla güçlendirme yapılmıştır. Kuleye ulaşım, Karaköy İskelesi’nden sağlanacaktır. Tekne seferleri her gün 9:30 – 17:00 arasında yarım saatte bir olacak şekilde gerçekleştirilecektir.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.