Kıymetliler haftaya kazançla başladı

Altın yeni haftaya alıcılı bir başlangıç yaparak, son iki haftanın zirvesine çıktığı bir günü tamamladı. 1924 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu alım seyrinde olarak dikkatleri üzerine çekti.

Kıymetliler haftaya kazançla başladı
Yayınlama: 19.09.2023
13
A+
A-

Altın yeni haftaya alıcılı bir başlangıç yaparak, son iki haftanın zirvesine çıktığı bir günü tamamladı. 1924 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu alım seyrinde olarak dikkatleri üzerine çekti. Enflasyon verisi piyasaların beklentisi paralelinde açıklanması sonrası altında gözlemlenen yükseliş bu hafta da sürmüş oldu. 1934 dolar/onstan günü tamamlayan sarı maden, yüzde 0,3 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş dünkü seansta altınla benzer şekilde kazançlı bir günü geride bırakırken, 23 dolar/onsun üzerine tutunmaya başarmış oldu. 23,04 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 23,25 dolar/onstan seans kapanışı yaparak yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin de seansı yeşilde kapatan bir diğer kıymetli madeni olurken, iki haftanın zirvesinden kapanış yaptı. 930 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 937 dolar/onstan günü kapatarak yüzde 0,8 kazançla seansı tamamladı.

 

Paladyum günü yatayda kapatan bir kıymetli maden olarak öne çıkarken, 1200 dolar/onsun üzerinde kalma çabası devam ediyor. 1248 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan paladyum, seansı başladığı seviyeye yakın tamamlamış oldu. 

Kaynak TROY


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.