Kılıç: “İktidar emeklilerimizi oyalarken kaynakları faize, ranta aktarmaya devam etmekte”

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıç: “İktidar emeklilerimizi oyalarken kaynakları faize, ranta aktarmaya devam etmekte”
Yayınlama: 05.10.2023
3
A+
A-

Pazar Günü İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü girişine yapılan terör saldırısında şehit edilerek arabası gasp edilen Veteriner Hekim Mikail Bozlağan’a başsağlığı dileyen Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, “Terör saldırısında yaralanan kahraman polis memurlarımız; Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülke olarak teröre asla teslim olmadık, teslim olmayacağız. İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısı, zamanlaması yönüyle manidardır ve bütün yönleriyle mutlaka aydınlatılmalıdır. Göreve başladığı günden bugüne organize suç örgütleri, çeteler ve illegal yapıları çökertecek ciddi çalışmalar yapan İçişleri Bakanlığı’na yönelik bu saldırının, suç örgütleriyle yapılan bu mücadeleyle ilişkisi mutlaka irdelenmelidir. Buradan Saadet Partisi olarak ilan ediyoruz ki; Türkiye’nin adeta kanını emen terör ve organize suç örgütlerine karşı mücadeleyi kim yaparsa yapsın biz sonuna kadar onun destekçisi olacağız.” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet-Gelecek Partisi Grubu milletvekilleriyle birlikte Türkiye Emekliler Derneği ve Tüm Emekliler Derneğini ziyaret ettiklerini ifade eden Şerafettin Kılıç, “Emeklilerimiz feryat ediyor ve bırakınız ay sonunu getirebilmeyi hafta sonunu bile getirememektedirler. Yoksulluk sınırı 43 bin 443 TL seviyesine yükselmiş durumdadır. Emekli aylığı 7 bin 500 TL, Asgari Ücret 11 bin 402 TL, emeklinin yoksulluğa terfi edebilmesi için maaşının 6 katını alması gerekirken, asgari ücretlinin yoksul sayılabilmesi için ise maaşının yaklaşık 4 katını alması gerekmektedir.
Bu elim tablo; Enflasyon ile alınan maaşlar arasında oluşan uçurumu göstermektedir. Maaşlı çalışanlar gün geçtikçe enflasyona biraz daha ezdirilmektedir. Emekliye ve asgari ücretliye sabredin denilmektedir oysaki siz ek zam ve vergileri düşünmeden alelacele yaptınız. Emeklilerimiz ve çalışanlarımızın sabredecek takati kalmamıştır. İktidar adeta can çekişen emeklilerimizi oyalarken kaynakları faize, ranta ve israfa aktarmaya devam etmektedir. İktidara buradan tüm samimiyetimle sormak istiyorum; Sizin yönettiğiniz ülkede, emekliler açken bankaların kar rekoru kırmasından utanmıyor musunuz?” dedi.

Kılıç, Meclis genel kurulunda yapılan oylama ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyeliğinin resmiyet kazandığını söyleyerek “Geçmişten beri Milli Görüş Hareketi ve Saadet Partisi olarak defaatle vurguladığımız bir husus vardır; Tarım bir milli güvenlik meselesidir. Dolayısıyla kendi gıdasını üretemeyen ülkeler kontrol edilmeye mahkumdur. Bu bağlamda yeni dönemde; Tarım ve Hayvancılıkta dışa bağımlılığı sonlandıracak ve üretimi tehdit eden ulusal ve uluslararası tehditleri bertaraf edecek çalışmaları inşallah ortaya koymuş olacağız. Bakınız, vaktimiz kısıtlı olduğu için bu toplantımızda detaya girmeyeceğim ancak güncel bir veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum; Tarım sektörünün gıda ve canlı hayvan ihracatı bu yılın ilk 8 ayında yüzde 5,8 oranında artmışken buna karşılık aynı dönemde gıda ve canlı hayvan ithalatı yüzde 25,1 oranında artış göstermiştir. Bu veriler göstermektedir ki; gün geçtikçe tarım ve hayvancılık sektörümüz dışarıya bağımlı hale getirilmektedir. Bu böyle gitmez. Buna son vermek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Samsun’da Çeltik üreticisi gençlerin artan maliyetlerden dolayı şehirlere göç ederek tarımdan uzaklaşmakta olduğundan bahseden Şerafettin Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada üreticilerin; ürün maliyet kalemleri olan gübre, mazot ve elektrikte yüzde 18, ilaç, yem ve sertifikalı olanlar hariç bazı tohumluklarda yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranlarının sıfırlanması yönünde talepleri var. Gençleri tarıma ve çeltik üretimine yönlendirmek için tarımın bir reel sektör olarak değerlendirip, kazanç sağlanan bir sektör olması için politikalar geliştirilmelidir. Üreticilerin yenilikleri izleyebilmeleri, dayanışmaları, üretim ve pazarlamada daha güçlü bir konuma erişebilmeleri ve haklarını koruyabilmeleri birlik çatısı altında bir araya gelmeleri ile mümkündür. Ancak kurulan birliklerin etkin bir şekilde görev yapabilmeleri için ekonomik olarak desteklenmeleri veya değişik fonlardan bu birliklere kaynak aktarımı yapılması gerekmektedir. Samsun’da çeltik yetiştirme mevsimi bakımından zaman kısadır. Bu sebeple verimi arttıran lazer teknolojisinin tüm çeltik alanlarında kullanılmasının özendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekmektedir. Çeltik üreticilerinin, tohum konusunda sıkıntıları bulunmaktadır. Bu sıkıntıların en önemlileri, tohum üreticileri tarafından yapılan tohum satışlarında yeterli kontrol yapılmamasıdır. Bununla beraber belirli kriterleri taşıması gereken tohumlukların, bu kriterleri taşımadıkları da görülmektedir. Ayrıca aynı sahada birkaç kez ekim yapıldığından tohumluk niteliği taşıyan ürünler, tohumluk özelliklerini kaybetmektedir.  Etkili bir yabancı ot kontrolü için tarla çok iyi tesviye edilmelidir. Bu aynı zamanda iyi bir su kontrolü sağlar. Fungisit ve insektisit kullanımını azaltmak için hastalık ve zararlılara dayanıklı çeşitler geliştirilmelidir. Ata tohumları desteklenmeli, düşük gübre dozlarında, özellikle azot, yüksek verim veren çeşitler geliştirilmelidir. Yabancı otlarla iyi rekabet edebilen çeşitler ıslah edilmelidir.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.