Kayseri’de “Çevre, İklim Turizm ve Medya Konferansı” düzenlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Yayıncılar Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Çevre, İklim Turizm ve Medya Konferansı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla yapıldı.

Kayseri’de “Çevre, İklim Turizm ve Medya Konferansı” düzenlendi
Yayınlama: 25.11.2023
0
A+
A-

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konferansa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri, iş dünyası temsilcileri, gazeteci yazarlar ve birçok davetli katıldı.

Bakan Özhaseki, Kayseri'nin tarihi ve hayırseverlikle anılan özelliklerinden bahsederek, gazetecilerin fikirlerine önem verildiğini vurguladı. Konuşmasında çevre konularına odaklanan Özhaseki, çevre kirliliğinin büyük felaketlere yol açabileceğini ifade ederek, “Ne ekersek onu biçeriz” prensibiyle çevre sorumluluğuna dikkat çekti ve çevreye zarar vermenin bedelinin ödenmesi gerektiğini belirtti.

Özhaseki, çevreye zarar verildiği takdirde bunun bedelini ödemek zorunda kalacaklarını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Kayseri’de ve bakanlık dönemlerinde Türkiye’de, çevreye yönelik faaliyetlerinden de söz eden, ileri ve medeni olduğunu ifade eden pek çok ülkenin dünyayı fazlasıyla kirlettiğini aktaran Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde gerçekleştirilen çevreye ilişkin faaliyetlerden de söz etti.

Çevre ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin onlarca çalışması olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Elbette çevre denilince akla yerel yönetimler gelir. Tabi iş birliği halinde Kayseri’mizin tüm insanlarını bu anlamda bilgilendirmek, özellikle de gençlerimize bu bilinci aşılamak suretiyle çevreci bir anlayış. Sizlerin de zaman zaman vurguladığı Kayseri’de yerel yönetimde bizim anlayışımızın söz sahibi olmasından önce topu topu 5 tane parkımız ya vardı ya yoktu. Ama Allah’a hamdolsun bir çalışma ile sizler iş başına geldikten sonra bu günlere gelindiği süreçte 2 binin üzerinde aktif, bakımlı ve insanların hizmetine sunulan parklarla buluştuğumuzu hatırlatarak sözlerime başlamak istiyorum” diyerek atık konusunda, enerji üretim konusunda ki 15 megavata varan GES çalışmaları olduğunu ifade etti. 

Kayseri’de “Çevre, İklim Turizm ve Medya Konferansı” düzenlendi

Başkan Büyükkılıç, çevre ile ilgili yaptıkları faaliyetler konusunda, katı atık, seracılık, enerji üretimi, biyogaz, yenilenebilir enerji, 22 buçuk megavatlık RES girişimleri gibi çalışmaların yanı sıra, 8 ilçenin faydalanacağı katı atık transfer tesisleri kurulumunu, tıbbi atıkların toplanarak bertaraf edilmesini anlatarak, sıfır atık konusunda atık belgesi aldıklarını, hafriyat inşaat yıkıntı atıklarının değerlendirilerek yeşil alan oluşturma projelerini, hafriyat ihbar hattı ile vatandaşların bilinçlendirilme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.