Kayseri’de 6’ncı Kitap Fuarı kapılarını açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı Açılış Töreni, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, milletvekilleri, Kayseri protokolü ile yazar, şair ve düşünürlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Kayseri’de 6’ncı Kitap Fuarı kapılarını açtı
Yayınlama: 13.10.2023
2
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, okutan ve okuyan şehir Kayseri'de her yıl bir önceki ziyaretçi sayısının rekorunu kıran ve alanında örnek gösterilen Kayseri Kitap Fuarı’nın 6’ncısına ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kitap Fuarı’nın kapılarını altıncı kez kitapseverlere açtı.

Kadın kooperatiflerinin standında gözleme pişirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda mehteran takımının marşları ve öğrencilerin sıcak, samimi ilgisiyle karşılandı. Dünya Ticaret Merkezi girişinde stant kuran kadın kooperatiflerini de ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, gözleme pişirmeyi de ihmal etmedi.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, rektörler ile şair, yazar ve kitapseverler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan fuarda Tarkan Köylü'nün Kum Sanatı Gösterisi ilgiyle izlendi.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı konuşmada, “Gerçekten bizim için önemli ve anlamlı bir gündür. Teşrif eden herkese ayrı ayrı minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan milletvekillerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Valimizle birlikte organize ettiğimiz böyle anlamlı, keyif veren bir ortamı oluşturan bu çalışmayı hayata geçiren Sun Fuarcılık’a teşekkür ediyorum” dedi.

1 milyon ziyaretçi hedefleniyor

Büyükkılıç, 1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirterek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ekibine, kitap ve yayınevlerimize, yazarlarımıza, en önemlisi her biri geleceğimiz olan sevgili gençlerimize de teşekkür ediyoruz. Geçen sene 900 binin üzerinde bir potansiyele hizmet ettik. Bu sene inşallah hedefimiz 1 milyonu geçeceğimize inanıyorum” diyerek her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.