“Kasıtlı olarak İsrail’deki ilkokullar ve çocuklar hedef alınmış” iddiası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ABD merkezli TV kanalı NBC’nin, “Öldürülen Hamas direnişçilerinin üzerinden çıkan gizli belgelere göre, kasıtlı olarak İsrail’deki ilkokullar ve çocuklar hedef alınmış” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

“Kasıtlı olarak İsrail’deki ilkokullar ve çocuklar hedef alınmış” iddiası
Yayınlama: 15.10.2023
2
A+
A-

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada,  “Öldürülen Hamas direnişçilerinin üzerinden çıkan gizli belgelere göre, kasıtlı olarak İsrail'deki ilkokullar ve çocuklar hedef alınmış” iddiasının manipülasyon olduğunu belirttilerek  şunlar aktarıldı:

“İsrail ile Filistin arasındaki son çatışmalar (Aksa Tufanı), 7 Ekim Cumartesi günü başlamıştır. Bilindiği üzere İsrail'de cuma ve cumartesi günleri hafta sonu resmi tatil günleridir. Ayrıca İsrail Savunma Kuvvetleri İç Cephe Komutanlığı, 7 Ekim'de okulların ülkenin merkezi ve güneyinde kapatılacağını açıklamıştır. İlerleyen saatlerde Milli Eğitim Bakanlığı da İsrail genelinde tüm okulların kapatılma kararını duyurmuştur. 7 Ekim Cumartesi günü ve sonraki günlerde okullarda çocuk bulunmamaktadır. Dolayısıyla, “daha fazla çocuk öldürme kastıyla okulların hedef alındığı” iddiası gerçekle bağdaşmamaktadır.”

 

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.