Karamollaoğlu: “ABD bu suça her şeyiyle ortaktır”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Türkiye Büyük millet Meclisi’ndeki toplantısında konuştu.

Karamollaoğlu: “ABD bu suça her şeyiyle ortaktır”
Yayınlama: 25.10.2023
2
A+
A-

“Gerçekten merak ediyoruz; daha ne olması gerekiyor? Hep birlikte ayağa kalkmak için başımıza daha ne gelmesi lazım?” diyen Karamollaoğlu, “İsrail ve suç ortağı ABD, daha ne yapmalı ki İslam alemi uyansın? Irak ve Afganistan’da sustunuz, ABD durdu mu? Tunus ve Libya’da sustunuz, ABD durdu mu? Suriye’de hepiniz seyrettiniz, ABD durdu mu? Filistin meselesinde 75 yıldır susuluyor, İsrail ve hamisi ABD bir tek geri adım attı mı? Adına BOP denilen Büyük İsrail Projesi uğruna dünyayı ateşe veriyorlar, ne zaman farkına varacaksınız?” dedi.

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin ABD’de ve dünyanın her yerinde algı üretip, kamuoyu desteği vermeye çalıştıkalrını ifade eden Temel Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Muhterem arkadaşlar, değerli milletvekilleri; ABD’nin, haksız davasında ve katliamlarda İsrail’e verdiği desteği, bizler haklı davalarında Filistinli kardeşlerimize vermeyeceksek vay bizim halimize! ABD, savaş gemilerini gönderdi, tırlarla, uçaklarla silahlar gönderdi, milyarlarca dolar para gönderdi, yetmedi Dışişleri Bakanını gönderdi, o da yetmedi ABD başkanı Biden atladı geldi! Bununla da sınırlı değil, bu çevreler ABD’de ve dünyanın her yerinde algı üretip, kamuoyu desteği vermeye çalışıyorlar.

Hatta bu meseleye dair farklı yaklaşımlar taşıyan ve ABD’nin ileri gelen gazetelerinde yazanları ya işten çıkardılar ya da geri plana çektiler. Aynı zamanda Filistin’de yaptıkları insanlık dışı işler, dünya kamuoyunda yer bulmasın diye ağır bir sansür de uyguluyorlar. Askeriyle, tankıyla, uçağıyla, gemisiyle verdiği destek yetmemiş gibi, bir de tüm medya imkanlarını İsrail’in hizmetine adeta seferber ettiler. Yani her şeyleriyle bu meselenin içindeler ve alenen bu suça ortak olduklarını ilan etmekten de hiç çekinmiyorlar!”

Karamollaoğlu, zalimin zulmü karşısında herkes sussa da susmayacaklarını, hakikati haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.