Kanada’dan Filistin adımı! Yahudilere kötü haber

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Kanada’dan Filistin adımı! Yahudilere kötü haber
Yayınlama: 04.02.2024
1
A+
A-

Son dakika Kanada haberleri: ABD’nin ardından Kanada’da Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Kanada’dan Filistin adımı! Yahudilere kötü haber

KANADA YAHUDİ YERLEŞİMCİLERE YAPTIRIM UYGULAYACAK

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly yaptığı açıklamada, Batı Şeria’daki bazı yerleşimcilere yaptırım uygulanacağını ve Hamas liderlerine de yeni yaptırımlar getirileceğini ifade etti.

‘YAKINDA BİR DUYURU YAPMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM’

Joly, “Bu konuda aktif olarak çalışıyoruz. Ben Ukrayna’dayken Ottawa’da da çalışmaların yapıldığından emin oluyorum ve yakında bir duyuru yapmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, Batı Şeria’daki “aşırılık yanlısı” yerleşimcilere yaptırım uygulamayı değerlendirdiklerini ifade etmişti.

Kanada’dan Filistin adımı! Yahudilere kötü haber

ABD 4 YAHUDİ YERLEŞİMCİYE YAPTIRIM UYGULAMIŞLARDI

ABD Başkanı Joe Biden’ın Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanmasına izin veren kararnameyi onaylamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, 2 Ocak’ta 4 Yahudi yerleşimciyi yaptırım listesine almıştı.

Abd, DÜNYA Haberleri, kanada, yahudi
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.