Kadınların el emeğiyle ürettiği ürünler, Bursalılarla buluşturuluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ ve BESAŞ aracılığıyla kadınların el emeğiyle ürettiği ürünler, Bursalılarla buluşturuluyor.

Kadınların el emeğiyle ürettiği ürünler, Bursalılarla buluşturuluyor
Yayınlama: 28.12.2023
5
A+
A-

Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’na katılan kooperatif ve derneklerin ellerindeki ürünleri satın alarak değerlendireceklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla, destekleme alımlarına başlandı.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından toplam 86 üretici kooperatif ve dernekle temasa geçilip, hazırladıkları ürünler alınmaya başlandı. Üreten kadınların el emeği olan salça, tarhana, erişte, bal, reçel, zeytin, zeytin yağı gibi pek çok ürün, özenle paketlenerek büyükşehir iştiraklerinden BURFAŞ ve BESAŞ aracıyla Bursalılarla buluşturuluyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üreten kadınları desteklemek amacıyla başlattıkları çalışmalar kapsamında bugüne kadar 90’a yakın kooperatif ve derneğe ulaştıklarını söyledi.

Özellikle kırsal kesimdeki kadınların üretim sürecine dahil olmasına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Kadınlarımız daha çok üretsin ve kırsalda kalkınmaya katkı sağlasın diye üreten kadınlarımıza makine ve ekipman desteklerimiz zaten sürekli devam ediyor. Bunun yanında ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşması için alımları da başlattık.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.