Kacır: Yapay zeka insan performansını dahi aşan uygulamaları beraberinde getiriyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Gelecekteyiz” sloganıyla bu yıl Ankara’da altıncısı düzenlenen AI Tomorrow Summit 2024 etkinliğine katıldı.

Kacır: Yapay zeka insan performansını dahi aşan uygulamaları beraberinde getiriyor
Yayınlama: 23.05.2024
4
A+
A-

Bakan Kacır, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin “Milli Teknoloji Hamlesi” yolculuğunda girişimciler ve sivil toplum aktörlerinin kendileri için değerli olduğunu söyledi.

Bu yolculukta elde ettikleri tüm kazanımları, Türkiye'nin girişimci gücüne borçlu olduklarının altını çizen Kacır, siyaset kurumunun, kamu yönetiminin en öncelikli misyonunun, Türkiye'nin girişimcilerinin önündeki engelleri kaldırmak ve onların hızlanmasını sağlamak olduğunu ve her adımlarını bu inançla attıklarını ifade etti.

Bakanlık olarak yürüttükleri tüm çalışmaları “Milli Teknoloji Hamlesi” başlığıyla yapılandırdıklarını vurgulayan Kacır konuşmasında şunları kaydetti: 

“Yapay zeka adeta internet gibi çok büyük bir devrim yaratarak gelişen veri işleme kapasitesiyle ve artan işlemci gücüyle insan performansını dahi aşan uygulamaları beraberinde getiriyor. Türkiye olarak bu sürecin dışında kalamayız. Tüm alanlarda 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonuyla Türkiye'nin kritik teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirmesi iddiası taşıyan işleri, hayata geçirmek zorunda.”

Bakan Kacır, Türkiye'nin tüm yapay zeka araştırma ekosistemini bir araya getiren, katalizör ve köprü rolü üstlenen bir enstitü olmasına arzu ettiklerini belirterek “Bu anlayışla sektörleri ve araştırma alanlarını yatay olarak kesen ve yükselen bir teknoloji alanına doğrudan odaklı olarak kurulan TÜBİTAK Yapay Zeka Enstitüsü bu alandaki ilk enstitümüz oldu.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.