Josep Borrell: Orta Doğu bölgesel bir savaşın eşiğinde

Roma, 18 Nisan (Hibya) – AB Dış Politika Şefi Josep Borrell, Orta Doğu’nun bölgesel bir savaşın eşiğinde olduğu konusunda uyardı.

Josep Borrell: Orta Doğu bölgesel bir savaşın eşiğinde
Yayınlama: 18.04.2024
0
A+
A-

İtalya'nın tatil beldesi Capri'de biraraya gelen G7 dışişleri bakanları toplantısında konuşan AB Dış Politika Şefi Josep Borrell, ''Abartmak istemiyorum ama Ortadoğu'da dünyanın geri kalanına, özellikle de Avrupa'ya şok dalgaları gönderecek bölgesel bir savaşın eşiğindeyiz. O yüzden durdurulmalı.” diye konuştu.

Borrell “İnsani felaket devam ediyor. İnsani destek arttı ama çok çok çok çok yetersiz. İran'ın saldırısına İsrail'den ölçülü bir yanıt vermesini istemeliyiz. Olayları tırmandıramayız.” diye konuştu.

Bakanlar aynı zamanda Ukrayna'daki iki yıllık savaşı da tartışırken, Borrell Batılı liderleri Kiev'e yapılan askeri yardımı hızlandırmaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de, “Ukrayna'nın tüm dostlarının ve destekçilerinin, Ukrayna'ya kendisini bu Rus saldırganlığına karşı etkili bir şekilde savunmaya devam etmesi için ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlama çabalarını acilen artırması acildir” dedi.

ABD ve birçok Avrupa ülkesi, milyarlarca avroluk dondurulmuş Rus varlığından elde edilen kârın Ukrayna'ya silah ve diğer fonların sağlanmasına yardımcı olmak için kullanılması yönündeki önerileri tartışıyor.

Amerika'nın silahlar için fon sağlama çabalarının Kongre'de durmasıyla birlikte bu öneriler ivme kazandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.